Lapsille ja nuorille kulttuuria perintövaroilla

0
Viime kesinä Someron Kulttuuri on järjestänyt lapsille työpajan Kiiruun puistossa. Tässä ohjaajina ovat tanssin ammattilaiset Ilona Salonen (edessä oikealla) ja Karoliina Lummikko (takana).

Someron Kulttuuri on anonut sivistyslautakunnalta 30 000 euron avustusta järjestää lapsille ja nuorille työpajoja ja korkeatasoisia kulttuuritilaisuuksia, kuten lastenkonsertti, teatteriesitys ja tanssiesitys. Summa ehdotetaan otettavaksi Marja-Liisa Mäkelän testamenttivaroista. Sieltä on saatu aiemminkin euroja vastaavanlaisen toiminnan järjestämiseen.

Sivistyslautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että kuluvan vuoden talousarvioon sekä vuosien 2023–2024 taloussuunnitelmaan lisätään 10 000 euroa vuotta kohden, ja varat otetaan Mäkelän perintövaroista.

Marja-Liisan Mäkelän perintövaroja on käytettävissä runsaat 149 000 euroa. Varoja voidaan käyttää lapsille tarkoitetun ohjatun musiikki- ja teatteriharrastuksen järjestämiseen, bänditilan hankkimiseen nuorille sekä kulttuuritapahtumien järjestämiseen.