Maksuttomia kursseja eläkeläisille ja työttömille

0
Shindo on rentouttava liikuntamuoto. Somerolla tullaan järjestämään shindo-kurssi, jossa harjoitukset tehdään istuen.

Opetusministeriön avustus tukena

Somero-opisto järjestää huhti-toukokuussa eläkeläisille ja työttömille maksuttomia kursseja. Tarjolla on yhteensä 13 lyhyttä hyvinvointi- ja digikurssia. Kurssien maksuttomuus perustuu Opetusministeriöltä saatuun opintoseteliavustukseen.

Somero-opisto on suunnitellut yhdessä Olla-Riitta Mäkelän kanssa Vireyttä arkeen -hyvinvointikurssit Somerolle ja Koskelle. Ne on suunnattu kaikille, jotka haluavat ylläpitää ja kehittää kehon ja mielen hyvinvointia. Kursseilla keskustellaan ajankohtaisista aiheista, tehdään rentoutus- ja muistinhallintaharjoituksia sekä tutustutaan erilaisiin harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin.

Somerolla järjestetään myös shindo-kurssi, joka sisältää rentoutusharjoituksia ja venytyksiä. Harjoitukset tehdään istuen.

Kurssien tavoitteena on yhteisöllisyyden lisääminen ja oman hyvinvoinnin parantaminen.

– Korona on aikaansaanut hyvinvointivajeen, jota pyrimme paikkaamaan, avaa sivistysjohtaja, opiston rehtori Minna Mäkelä-Rönnholm hyvinvointikurssien tarvetta.

Digitietoiskuja ja perehdytystä digivertaisohjaajille

Yhden kerran digitietoiskuissa opiskelijat pääsevät tutustumaan ja oppimaan muun muassa Facebookin, Instagramin ja Whatsappin käyttöä, kännykällä valokuvausta sekä tietokoneen siivousta ja kansioiden hallintaa.

Tarjolla on myös tietoturva-asiaa selkokielellä sekä paikallisten pankkien kanssa yhteistyössä järjestettävät tietoiskut turvallisesta pankkiasioinnista verkossa. Kannettavan tietokoneen käytön perusteita kerrataan neljän kerran kurssilla.

Somero-opisto käynnistää uudelleen koronan vuoksi keskeytynyttä vertaisohjaajien digitukitoimintaa. Neljään parin viikon välein järjestettävään perehdytyspäivään voivat osallistua sekä aiemmin toiminnassa mukana olleet että muut tietokoneista, älylaitteista ja digi-palveluista kiinnostuneet ikäihmiset, joilla on melko hyvät digitaidot, ja jotka haluavat jakaa osaamistaan myös muille.

Kurssit ja tietoiskut ovat maksuttomia eläkeläisille ja työttömille, mutta muilta peritään kurssikohtainen maksu. Pankkien kanssa yhteistyössä järjestettävät tietoiskut ovat kaikille maksuttomia. Kursseille voi ilmoittautua opiston verkkosivuilla tai puhelimitse.