Medialiitto tukee ukrainalaisia medioita

0
Ukraina on nyt suomalaisten, kuten meidän somerolaistenkin mielissä. Kuva on sodan vastaisesta mielenosoituksesta Turun Tuomiokirkolta. (kuva Ari-Matti Ruuska/TS)

Medialiitto auttaa Venäjän hyökkäyssodan kurimuksessa toimivia riippumattomia ukrainalaisia medioita 10 000 euron lahjoituksella. Medialiitto osallistuu lahjoituksella yhteispohjoismaisen mediakoalition avustusoperaatioon, jossa ovat mukana Ruotsin, Tanskan ja Norjan media- ja uutismedialiitot.

Ukrainalaisille medioille ja journalisteille toimitetaan tarvittavaa varusteapua.

Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg toteaa, että Venäjän räikeästi kansainvälisen oikeuden vastaiset sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitäärisen kriisin, joka pahenee päivä päivältä. Suomalaiset media-alan yritykset haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille, jotka puolustavat urheasti paitsi omaa maataan, niin myös demokratialle, sananvapaudelle ja sivistykselle rakentuvaa maailmaa.

Medialiitto vetoaa sodasta raportoivien toimittajien turvallisuuden ja medioiden toimintavapauden takaamiseksi.

Tämänkin hyökkäyssodan ensimmäinen uhri oli totuus. On erittäin tärkeää, että riippumattomat mediat pystyvät kertomaan koko maailmalle, mitä Ukrainassa nyt tapahtuu.