Mysteeri maatilalla

0
Esitystä tähdittävät Jaakko Loukkola ja Isa-Eerika Lehto.

IdeaTeatteri on kiertänyt ympäri Suomea Mysteeri Maatilalla -esityksensä kera yhteistyökumppaneinaan pääasiassa vapaaehtois- ja harrastusyhdistyksiä, kuten urheiluseuroja, harrastajateattereita tai MLL:n ja Pelastakaa Lasten paikallisyhdistyksiä.
Somerolla yhteistyökumppaniksi lähti Someron Syke.
– Sykkeen 90-vuotisjuhlavuonna 2020 oli suunnitteilla juhlat tarjoiluineen ja esityksineen. Koska Sykkeen jäsenistä suuri osa on lapsia, oli lisäksi tarkoitus järjestää erillisenä ohjelmana koko perheelle suunnattu Mysteeri Maatilalla -kiertueen esitys. Kaikki suunnitelmat romutti korona, kertoo Mari Laine Sykkeestä.
Viikon päästä perjantaina, 18.3., koko perheen esitys vihdoin saapuu Monarille.
– Vaikka kyseessä on Sykkeen 90-vuotisjuhlaan liittyvä ohjelma, esitys on kaikille avoin. Osa lipputuloista ohjautuu Sykkeen toiminnan kehittämiseen, Laine kertoo.
Mysteeri Maatilalla -esitys vie katsojat Piippolan tilalle, jossa tapahtuu kummia: farmia vakaalla, mutta rakastavalla otteella hallinnoiva Vaari katoaa samana aamuna, kun pihan yksinoikeutettu tähti, Rokkikana Moilanen huomaa uskollisen saksofoninsa hävinneen.
Onneksi maatilamajoituksessa oleskeleva, maailman likinäköisin ja silmälasinsa alati hukkaava salapoliisi P. Salminen tarttuu toimeen ja lupaa ratkaista mysteerin alta aikayksikön.
Mukana menossa ovat myös itserakas Riikinkukko Riekkinen, räppäävä Possu Nieminen, muistinsa menettänyt Leevi-Lammas, reggaeta laulava Mansikki-Lehmä ja joukko muita hahmoja.
Television lastenohjelmista tutut lastensuosikit Jaakko Loukkola ja Isa-Eerika Lehto tähdittävät esitystä, jossa yleisöllä – erityisesti lapsilla – on tärkeä rooli lopputuloksen kannalta.
Esityksessä kuullaan paljon uutta lastenmusiikkia, johon lapset pääsevät osallistumaan livetilanteessa.
Esityksen työryhmään kuuluu myös somerolainen Piritta Kämi-Conway, joka on huolehtinut puvustuksesta.