Nuoret ovat kovilla

0
Diakonit Heidi Sippo ja Anne Leppälä keräävät rahaa Yhteisvastuulle, Sippo lippaan kanssa ja Leppälä musisoimalla. Yhteisvastuu 2022 auttaa lapsia ja nuoria.

– Nuoret ovat kovilla. Kohtaamiset ovat jääneet vähiin. Korona-aika on lisännyt yksinäisyyttä ja ahdistuneisuutta. He tarvitsevat tukea ja turvallisia aikuisia arkeensa, sanoo diakoni Heidi Sippo.

Yhteisvastuu 2022 -keräys auttaa koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria niin Suomessa kuin maailmalla. Keräyssummasta osa menee paikalliseen kohteeseen; Somerolla nuorten moottoripajalle.

Someron seurakunta järjestää huomenna lauantaina 26.3. yhteisvastuukerääjiä lippaineen kauppojen edustoille ja eteisiin. Heitä on ainakin K-Supermarket Härkätien ja S-market Someron tietämillä. Keräyspaikoilla diakoni Anne Leppälä ja miehensä Pekka Leppälä musisoivat.

Yhteisvastuuvaroilla kehitetään muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa, moottoripaja- sekä perheystävätoimintaa. Ulkomaanapu menee Etelä-Sudaniin, esimerkiksi koulujen kunnostamiseen.