Nyt pelataan kotiedusta!

0
SoVo-kapteeni Arber Istrefi tavoittelee joukkueen menestyksen ohessa jo kuudetta liigan runkosarjan pistepörssivoittoa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eeriläinen

Miesten Futsal-Liigan runkosarja kaartuu tällä viikolla loppusuoralleen. Sijoitusten osalta on vielä paljon avoimia kysymyksiä niin sarjan kärkipäässä kuin tyvessäkin.
Runkosarjan voitto ratkesi, kun ykköseksi päätyvä FC Kemi kukisti Akaa Futsalin. Viime mainittu on kiinni kolmossijassa, edellään hallitseva Suomen mestari, jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo.
Pudotuspeleihin selviytyy tuttuun tapaan runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta, joista neljä ensimmäistä saavat puolivälieriin niin sanotun kotiedun.
Koska ottelusarja pelataan ”paras kolmesta” menetelmällä, välieräpaikka heltiää kahdella otteluvoitolla, eli runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa viimeisen (tarvittaessa kaksi viimeistä) ottelun kotikentälleen.
Yhdettätoista liigakauttaan pelaavalla Someron Voima Futsalilla on mahdollisuus saavuttaa toisen kerran sijoitus runkosarjan kärkikvartettiin ja siten kotietu puolivälieriin.
Edellisen kerran näin tapahtui keväällä 2016, jolloin SoVo kotietunsa turvin pudotti Oulun Tervarit jatkosta otteluvoitoin 2–1. Sittemmin kausi päättyi somerolaisseuran ensimmäiseen liigamitaliin.

Kolmen pelin kova viikko

Mikäli Akaa selvittää runkosarjan loppukierrokset ilman yllättäviä kompurointeja, ratkaisevat Espoon GFT, ylivieskalainen Vieska Futsal ja SoVo keskenään sijat 4.–6. Parhaissa asemissa ovat Vieskaa vähemmän otteluja pelanneet GFT ja SoVo, joilla on vielä mahdollisuus omin avuin selviytyä neljän parhaan joukkoon.
SoVon osalta kotietujahti käynnistyy tänään monitoimitalossa ottelulla valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan. Syyskierroksella SoVo haki (6–3) voiton Valkeakoskelta, mutta sen jälkeen Mad Max on parantanut otteitaan ja taistelee nyt tiukasti pääsystä pudotuspeleihin.
Kolmen koitoksen viikko jatkuu somerolaisjoukkueen osalta viikonlopun vierasotteluilla Vieskaa ja jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan. Vieska siis kamppailee samoista sijoista SoVon kanssa ja Riemu pyrkii Mad Maxin tavoin sinetöimään paikkansa jatkopeleihin.
Runkosarjan viimeisellä kierroksella, huhtikuun 2. päivänä, SoVo kohtaa liigapaikkansa puolesta taistelevan Alastaron Urheilijat.

SoVo vahva vieraskentillä

Kauden tähänastisten tulosten valossa SoVolle saattaa olla kotietuakin suurempi merkitys sillä, minkä joukkueen se saa puolivälierissä vastaansa. Sijalta neljä tai viisi vastustajaksi asettuisi todennäköisesti GFT tai Vieska ja kuutossija voisi merkitä kovan Akaan kohtaamista.
Vieskalta SoVo on tällä kaudella napannut kaikki toistaiseksi jaossa olleet kolme pistettä ja GFT:ltä saaliiksi on tarttunut neljä pinnaa kuudesta.
Yhdeksästä vierasottelustaan SoVo on napsinut 19 pistettä, eli kolme pinnaa enemmän kuin samasta määrästä kotipelejä. Myös somerolaisten maaliero (kotona 40–40, vieraissa 43–29) on jonkin verran kurinalaisemman puolustuspelaamisen myötä toistaiseksi parempi matkapeleissä kuin kotikentällä.
Kolmikosta Riemu, Mad Max ja Tornion Palloveikot yksi tulee jäämään pudotuspelien ulkopuolelle. Niiden alapuolella Turun Pallokerho, Alastaro ja Joutsan Seudun Pallo käyvät puolestaan omaa kamppailuaan suoraa putoamista ja liigakarsintaan joutumista vastaan.