Uimahallista sun muusta

0

Somero voi olla edelläkävijä: tehdään uimahallin toiminnoista terveyden vaalimispaikka. Mietitään, voidaanko toimia täysin pääsymaksuttomasti. Varmaankaan silloin seinä ei katsele toista, vaan altaan laineissa ui paljon ihmisiä. Hieno halli pääsee ansaitsemaansa runsaaseen käyttöasteeseen. Varsinkin lapsiperheet tulevat innolla. Kustannukset jakautuvat kaikille, kaikilla on varaa, kenenkään ei tarvitse olla nuuka – terveyden takia ei kannatakaan!

Kuka käskee pitää uimahallin lähes tyhjänä?

Nyt pitää ehkä unohtaa ilmaiset seniorikortit uimahallissa ja kuntosalilla. Mutta jos sentään työttömille, eläkeläisille, opiskelijoille ja lapsille säilytetään huokeammat hinnat. Eikä käyttöaikaa pidä rajata tai karsinoida, koska monet isovanhemmat käyvät myös lastenlasten kanssa uimassa. Saadaan kävijämäärät säilytettyä. Ja edellä mainitut ryhmät käyttävät paljonkin kaupungin palveluja. Yksityiset salit kuitenkin kalliimpia.

Liike on lääke

Nyt jo itse valtiovaltakin esittää ajonopeuksien alantamista 30 km/h ja 80 km/h perusteluinaan polttoainesäästöt, ympäristötuhot, liikenneturvallisuus sekä liikennekuolemien ja vammautumisten vähentäminen. Vertailumaaksi nimettiin Ruotsi, jossa liikennekuolemat ja vammautumiset ovat vain noin puolet verrattuna Suomen tilastoihin väkilukuun suhteutettuna (Lähde: Yle TV-Uutiset 21.3.2022 ). Mutta eihän ainakaan Somerolla uskota, vaikka rautalangasta vääntäisi, vaan pidetään pelkikinä olettamuksina. Kirkkonmäen kolun ohi saat ajaa 40:ä, mutta Hirveläntiellä 30 km/h.

Raimo Rönkkö

Nimimerkille Välinpitämättömyys harmittaa. Minna Canth sai liputuspäivän 19.3.2007, joka ei ole virallinen liputuspäivä, mutta onhan Suomen lippu kaunis aina kun se liehuu.

Lisbe

Tiistain Somero-lehden tekstareissa Nastarengasmelu. Voi taivaan talikynttilät. Kuulosuojaimia on kaupan. Nyt olisi varmaan liikeideaa kaupungin rajoille uudet rengashotellit ja renkaan vaihtopalvelu, niin jopa rattaat pyörivät. Paitsi ruuhkasuma kaupungin rajalla valtava.

Nasta pitää

Koronapandemia ei ole ohi. Sairaalahoidossa on lähes tuhat ihmistä ja joka päivä koronaan kuolee keskimäärin yli 20 henkilöä.

Pauli Eino

Someron päättäjät herätys: Ukranalaislapset heti kouluun toipumaan ja ruokaa ynnä muuta pöytään. Entä kaikki mainostetut keräykset?

Paula Närvänen