Pentti Nikula Hall of Fameen

0
Pentti Nikula monia muistoja sisältävän palkintokaapin edessä, jossa lähes 60 vuotta vanhat mitalit ja pokaalit kiiltävät ja hohtavat kuin uudet kaupan hyllyllä. Taustalla oleva kuva ei ole ennätys- tai mestaruushypystä, vaan Espoon Otahallista vuodelta 1963 hypystä, jossa seiväs katkeaa säleiksi. Kuva Aulis Tiensuu

Varsinais-Suomen Urheilugaalassa palkittiin alueen parhaat urheilijat ja urheiluteot. Varsinaissuomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen nostettiin Somerolta kotoisin oleva seiväshyppääjä Pentti Nikula, urheilukirurgi ja ortopedi Sakari Orava sekä voimistelu- ja tanssivaikuttaja Lahja Salviander.
LiikUn ja Turun Urheilutoimittajien kerhon sekä yhteistyökumppanien isännöimässä gaalassa jaettiin perinteisesti tunnustusta liikunnassa ja urheilussa 2021 ansioituneille henkilöille ja tahoille.
Vuoden Urheilijaksi kukitettiin seiväshyppääjä Wilma Murto Salon Vilpas (180 pistettä) ja toiseksi parhaaksi moukarinheittäjä Silja Kosonen, Someron Esa (111 pistettä).

Sari Mäki-Latikka

Kunnan nimeämä Vuoden Seuratyöntekijä on Somerolla Sari Mäki-Latikka Someron Sykkeestä.

Artturi Pechuyev

Lajiensa parhaiksi urheilijoiksi valittiin nyrkkeilyssä Artturi Pechuyev Someron Voima sekä futsalissa Arber Istrefi Someron Voima.

Arber Istrefi