Rokotuksia annetaan nyt neuvolassa

0

Koronarokotukset on siirretty Somerolla monitoimitalolta neuvolaan (Turuntie 44).
– Rokotuskattavuus on meillä hyvä. Tosin kolmansia rokotuksia on nuorille mennyt vähemmän, koska on sairastettu tauti, jolloin ei voi heti laittaa kolmea rokotetta, kertoo terveydenhoitaja Anna Helenius.
Rokotusaikoja voi varata sähköisesti tai soittamalla. Joka viikolle löytyy aikoja.
– Myös kaikkia käytössä olevia rokotteita on mahdollisuus saada Somerolta. Tätä uutta Novaxovidiakin saadaan Somerolle tarvittaessa. Mikäli tätä rokotetta haluaa, kannattaa soittaa neuvolaan, jotta sitä voidaan tilata, Helenius neuvoo.
Novaxivid-rokotetta suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta.
Suomen koronarokotestrategian mukaisesti rokotetta tarjotaan maksutta kaikille, jotka haluavat ottaa rokotteen. Ensimmäisiä koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä kaikille 5 vuotta täyttäneille.
Somerolla ensimmäisen annoksen on saanut kaikista yli 12-vuotiaista jo yli 80 prosenttia. Melkein yhtä hyvä tilanne on myös toisen annoksen suhteen.
Kolmannen annoksensa on Somerolla saanut 18–34-vuotiaista lähes 40 prosenttia, 35–44-vuotiaista noin puolet. Yli 45-vuotiaista kolmannen annoksen on saanut vähintään 70 prosenttia, 75–79-vuotiaista peräti yli 90 prosenttia.
Somerolla ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat varata kaikki 18-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.
Neljänsiä koronarokoteannoksia THL suosittelee niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.
Koronarokotukset alkoivat Someron terveyskeskuksessa viime vuonna 7. tammikuuta. Ensimmäisenä rokotettiin terveydenhuollon henkilökunta.
Helmikuun lopussa alettiin rokottamaan yli 80-vuotiaita.
Huhtikuun puolivälissä Someron rokotuskattavuus oli jo 30 prosenttia, eli parempi kuin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin. Ennen toukokuun puoliväliä oli jo yli puolet somerolaisista saanut ensimmäisen rokotteensa.