Rotareilta 1 000 euroa Ukrainan hyväksi

0
Somerolainen Mikko Lindeman on rotaryjen piirikuvernööri.

Someron Rotaryt on lahjoittanut omien kanaviensa kautta 1 000 euroa käytettäväksi Ukrainan humanitääriseen kriisiin.
– Olemme rotarypiirin, rotaryklubien ja rotareiden keskuudesta keränneet yli 50 000 euroa lahjoitusvaroja Ukrainan sodan humanitaarisen katastrofin lievittämiseen, kertoo piirikuvernööri Mikko Lindeman.
– Rotareiden ja rotaryklubien lahjoittamia varoja on lähetetty Puolaan. Puolan rotarit ovat aktiivisesti mukana auttamassa Ukrainan pakolaisia. Sain muutama päivä sitten viestin puolalaiselta rotarilta, missä hän kertoi, että he olivat hankkineet majoituspaikan 40 ukrainalaiselle orpolapselle lahjoitusvaroillamme.
– Lisäksi olemme mukana tukemassa YK:n alaisia UNICEF:ia ja UNHCR:ää Ukrainan sodan aiheuttamassa pakolaiskriisissä yhdessä Ruotsin rotareiden kanssa. Ruotsalainen Akelius-säätiö on mukana tukemassa tätä hanketta.
Akelius tuplaa kaikki rotareiden tekemät lahjoitukset, minkä myötä somerolaisten 500 nousi tuhannen euron arvoiseksi.
– Myös Rotarysäätiö toimii auttamiskanavanamme. Rotarysäätiö on luonut Ukrainan sodan uhreille oman humanitaarisen ohjelmansa.