Sarjanousu varmistui

0
Muiden muassa Amanda Virtanen (7) ja Maria Frankberg ovat kuluvan kauden aikana olleet siivittämässä SoVon nousua Futsal-Kakkoseen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin naisten edustusjoukkue varmisti sarjanousunsa ensi kaudeksi Futsal-Kakkoseen.
SoVo lähti Futsal-Kolmosen turnaukseen Raisioon selkeistä asetelmista. Kahdesta pelistä kaksi tasapeliä tai yksi voitto sinetöisi joukkueen sijoittumisen omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, mikä puolestaan oikeuttaisi sarjanousuun.
Ensimmäisessä ottelussa vastustajana oli Turun Pyrkivä. Nousumahdollisuus saattoi kummitella sovolaisten ajatuksissa vähän liikaakin, sillä peli oli hieman hermostunutta ja monia hyviä maalipaikkoja ei maltettu viedä huolellisesti päätökseen asti.
Pyrkivä voitti 4–2, joten seuraava mahdollisuus lisäpisteisiin tarjoutui päivän toisessa kamppailussa, jossa vastaan asettui Littoisten Työväen Urheilijat.
SoVo sai peliin hyvän startin, kun Aada Pynninen syötti LTU:n maalin eteen vapaaksi unohtuneelle Eerika Haalijoelle ja tämä sijoitti pallon verkkoon.
Saman tien SoVo otti kentän haltuunsa ja vyörytti hyökkäyksiä kaarinalaisten päätyyn. Viimeistely oli edelleen hieman takkuista, kunnes Sara Heikkilä laukoi Maria Frankbergin sivurajalta antamasta syötöstä 2–0 johtomaalin.

Kerran vielä turnaamaan

Kunnolla somerolaisjoukkueen peli vapautui vasta toisella jaksolla, kun Sanni Riitamaa ja Pynninen iskivät kaksi maalia nopeaan tahtiin ja johdattivat SoVon jo neljän maalin karkumatkalle.
Loppusilauksena Milja Kauppi sekä päivän tehopakkaus Pynninen onnistuivat vielä kertaalleen, joten SoVon sarjanousun varmistanut voitto heltisi maaliluvuin 6–0.
SoVon maalia vartioinut Tuija Sundberg sai kahdesta hyvästä pelistä palkinnokseen nollapelin LTU:ta vastaan.
SoVo kohtaa vielä tulevana sunnuntaina Turussa Piikkiön Palloseuran ja Raisio Futiksen kakkosjoukkueet, mutta lopullisiin sarja-asetelmiin näiden pelien tuloksilla ei ole enää käytännön merkitystä.