Somero-lehti ilmestyi postilaatikosta tv-mainokseen

0
Mainoksessa nainen (Tuula Saarela) kehottaa miestä (Jouni Järvinen), että tämäkin hankkisi itselleen lämmityslaitteella varustetun menopelin. Ettei tarvitsisi karvareuhkaa pitää päässä kesällä.

Joskus paikallislehti saa valtakunnallista julkisuutta. Ei liian usein. Somero-lehden kohdalla näin on käynyt AlfaTV:ssä parhaillaan pyörivän ”mopomainoksen” myötä.

Mainoksessa kaksi senioria ajelee maaseudun teitä katetuilla sähkömopoilla. Mies tarjoaa bussipysäkillä odottavalle naiselle kyydin. Nainen kysyy: ”Mikäs peli se tämmönen on”. Mies vastaa naiselle: ”Kuule, tämähän on tämä loppuelämän menopeli”.

Nainen hankkii myös itselleen vastaavanlaisen menopelin. Tehokkaamman, jolla pääsee ohittamaan miehen.

Pääsee kotiinsa ja poimii postilaatikostaan tutun Somero-lehden. Lehti näkyy kuvissa kahden otoksen verran.

Mainostava yritys, seinäjokelainen BS Motors Oy kehottaa liikkumaan edullisesti sähköllä, ilman ajokorttivaatimuksia. Yritys kutsuu menopelejään nimellä ”senioriajoneuvo”.

– Vein pelit sinne Somerolle, jossa mainosta kuvattiin. Se nainen otti sen lehden kai omasta postilaatikostaan. En tarkemmin tiedä, BS Motorsin omistaja Bror Salo selvittää.

Bror Salo antaa mainostoimiston puhelinnumeron. Puhelimeen vastaa Jarmo Korhonen, joka on tullut tutuksi Somero-sarjan tekijänä. Kyseessä oli narratiivinen dokumentti somerolaiselämästä vasta jokin aika sitten.

Osoittautuu, että mainoksen nainen on Tuula Saarela Pitkäjärveltä. Jarmo Korhonen kertoo useinkin pyytävänsä entisiä kontaktejaan mukaan myös uusissa produktioissaan.

– Totta kai, kun Somero-sarjaa tehtiin, niin pyrin aina vastaisuudessakin tuomaan Someroa esille, Korhonen toteaa.

Turkin matkalta puhelimeen vastaava Tuula Saarela vahvistaa, että hän siinä mainoksessa on. Mukana on puoliso Jouni Järvinen.

– Niitä mainoksia tehtiin kolme erilaista. Yksi on Somerolta ja kaksi Veikkolasta (Kirkkonummelta). Kuvissa näkyvä M-Market on Veikkolasta, Saarela kertoo.

Somerolaista elämänmenoa on saatavilla jatkossakin. Jarmo Korhonen kertoo, että Somero-sarjan tulevan kakkoskauden jaksot ovat työn alla ja kuvaukset hyvässä vauhdissa.

– Heinäkuun loppuun asti sitä kuvataan. Ulos ja nähtäville sarjan pitäisi tulla sitten marraskuussa.

Sarjan uusi kausi poikkeaa edellisestä siinä, että nyt keskiössä on Somerolle Espoosta muuttanut lapsiperhe. Heidän sopeutumistaan ja elämäänsä tullaan seuraamaan 10 jakson aikana.

Edelleen mukana on myös yrityksiä, joita esitellään yrittäjien ja työntekijöiden kautta.