Somerolaiselle tuomio ampuma-aserikoksesta

0
kuva Jane Iltanen/TS

Somerolainen nainen tuomittiin ampuma-aserikoksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Tulli pysäytti hänen Puolasta tilaamansa paketin Turussa viime vuoden lokakuussa. Paketissa oli kaksi OC-sumutinta eli paprikasumutetta sekä 28 kappaletta OC-ammuksia. Somerolaisnainen oli tilannut tuotteet omalla nimellään.
Kaasusumuttimien tuontiin ja hallussapitoon tarvitaan lupa. Kuulusteluissa nainen sanoi luulleensa tilanneensa värikuulapelissä käytettäviä paintball-tuotteita.
Syytetty ei ilmestynyt Salon käräjäsaliin, jossa syyttäjä esitteli kuvakaappauksen puolalaisen verkkokaupan sivustosta ja tilauksen lähetysluettelon. Niistä oli luettavissa muun muassa sanat pepperballs, gas pistol pepper cartridge sekä p ersonal guard system.
Lähetysluettelon perusteella tilaus sisälsi ammuksia, joita olisi voinut ampua värikuula-aseilla sekä niin sanotuilla kodinturva-aseilla.
Käräjäoikeus ei kuitenkaan uskonut yrittäjän selitystä paintball-harrastuksesta. Se tuomitsi naisen ampuma-aserikoksesta kahteenkymmeneen päiväsakkoon, joka hänen tuloillaan tekee 120 euroa. Tulli tuhosi kaasuaseet.