Someron väkiluku laski vuodessa lähes sadalla

0

Someron asukasluku oli helmikuun lopussa 8 534. Väkiluku laskee, sillä se on 30 vähemmän kuin viime vuoden lopussa ja 95 vähemmän kuin vuosi sitten helmikuussa.

Kyseessä on Tilastokeskuksen ennakkoväkiluku, joka tarkentuu vielä myöhemmin.

Somerolla väestön vähenemistä selittää eniten se, että kaupungissa kuolee enemmän asukkaita kuin uusia syntyy.

Varsinais-Suomessa väkilukuaan kasvattavat kunnat keskittyvät Turkuun ja Turun ympärille. Turun seutukunnan väkiluku on noussut viimeisen 12 kuukauden aikana lähes 2 700 asukkaalla. Salon seutukunta taas kuuluu menettäjiin, sillä alueen väkiluku on laskenut tässä ajassa 270 henkilöllä. Someron lisäksi myös Salon väkiluku laskee.

Myös Loimaan seutukunta on iso menettäjä. Vakka-Suomessa ja Turunmaalla väkiluku ei ole juuri muuttunut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli helmikuun lopussa 5 550 066. Väkiluku kasvoi tammi-helmikuun aikana 467 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 2 294 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 3 206 vähemmän kuin kuolleita.