SomKe:n heittäjät hyvässä vauhdissa

0
Olli Lehtinen on saanut heittonsa kohdalleen Valtin Somerolaisen karsintakierroksilla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa on ollut toista kuukautta käynnissä keilailun valtakunnallinen erikoiskilpailu, ”Valtin Somerolainen”. Loppukilpailu heitetään maaliskuun viimeisenä lauantaina.

Valtti-kisa ei noudattele aivan perinteisintä ja tutuinta kilpailukaaviota, vaan finaalipaikkoja on jaossa kolmessa eri kategoriassa. Eniten (7) paikkoja on tarjolla 4 x 6 heittosarjan tulosten perusteella ja loput finalistit seulotaan 3 x 6 (5 parasta) sekä 2 x 6 (4) sarjojen tuloslistoilta.

Neljällä sarjalla parhaan yhteistuloksen on tähän mennessä tehnyt Someron Keilaajien Tero Mäkilä (5437 pistettä). Seurakaveri Olli Lehtinen (5353) on kakkosena, ennen FSB:n Jaakko Rantalaa (5324) ja SomKe:n Timo Toivosta (4959).

Sama kvartetti keikkuu kolmen heittosarjan tuloslistallakin kärkiviisikossa, johon kiilaa lyö lahtelaisseura Valtin Teemu Asplund . Mäkilän kärkinoteeraus tässä kisassa on 4109, Rantalan tulos 4076, Lehtisen 4064, Asplundin 3979 ja Toivosen 3945.

Kun mukaan lasketaan vain kaksi parasta sarjaa, kärkitulosta pitää hallussaan Lehtinen (2772). Asplund peesaa kahden pisteen päässä ja Rantala (2766) sekä Mäkilä (2759) ovat myös hyvässä tuntumassa.

Edellä mainittujen somerolaiskeilaajien lisäksi kaikkien kilpailusarjojen kärkikymmenikköön mahtuvat SomKe:n Matti Lehtinen , Immo Pulkkinen ja Harri Paikkari.

Tuloskohennuksia ja uusia karsintasuorituksia on mahdollisuus tehdä vielä vajaan kolmen viikon ajan.