SoPan C-tytöt SM-lopputurnaukseen

0
SoPan C-tyttöjen hieno pelikausi tulee huipentumaan Kuortaneella pelattavaan SM-lopputurnaukseen.

Teksti Juha Laakso, kuva Sini Lehtonen

Someron Pallon lentopallojuniorit ovat tänäkin keväänä ainakin yhdellä joukkueella edustettuina Suomen mestaruus-lopputurnauksessa. Kahdessa ikäluokassa SoPa on vielä välierävaiheessa kamppailemassa pääsystä SM-finaaleihin.
C-juniorit tavoittelivat seitsemässä välieräturnauksessa tarjolla olleita kuuttatoista paikkaa Kuortaneella pelattavaan SM-lopputurnaukseen. SoPan C-tytöt hoitelivat oman urakkansa kunniakkaasti Joensuun koulun liikuntasalissa pelatussa kotiturnauksessa.
Kotiturnaus nimikkeen voisi tässä yhteydessä reunustaa lainausmerkein, sillä todellisessa kotisalissaan, monitoimitalossa, SoPa ei päässyt välieräturnausta järjestämään. Joensuun koulun salista C-ikäluokalla ei ollut tältä kaudelta sen enempää harjoitus- kuin pelituntumaa.
– Lähtökohdat välierään eivät muutenkaan olleet parhaat mahdolliset, sillä moni pelaajistamme oli hiljattain sairastellut ja osalla oli edelleen pientä loukkaantumista vaivanaan, SoPan C-tyttöjen päävalmentaja Janne Lehtonen kertoi.

Tärkeä voitto avauspelistä

Pieni epävarmuus näkyi aamupäivän avausottelussa ylimääräisenä jännityksenä, eikä peli LP Kangasalaa vastaan loksahtanut tuttuihin uomiinsa.
Kovan taistelun kautta somerolaisjoukkue kuitenkin raastoi voittoon vaaditut pisteet nimiinsä, kukistaen Kangasalan ”Tuplat” -nimisen yhdistelmän eräluvuin 2–1 (25–20, 23–25, 15–12).
– Jos tuo avauspeli oltaisiin hävitty, nousu lohkon kahden parhaan joukkoon olisi ollut erittäin vaikeaa. Onneksi tytöt taas kaivoivat ratkaisuhetkillä taisteluilmeensä esiin, valmentaja huokaisi.
Avausvoitto vapautti selvästi tunnelmaa somerolaisleirissä ja Kempeleen Lentopallon ”Safiireja” vastaan peli alkoi toimia hieman paremmin. Tuloksena oli SoPan puhdas 2–0 (25–15, 25–20) voitto, jonka turvin somerolaiset tarrasivat kiinni lopputurnauspaikkaan.
Vielä oli kuitenkin yksi este raivattavana, eli päätöspelistä Jyväskylän JyväsLentistä vastaan SoPan oli syytä napata vähintään yksi erävoitto, jotta paikka lohkon kärkikaksikossa varmistuisi.
Vaikka SoPa ei aivan parhaimmilleen tässäkään ottelussa yltänyt, niin päivän kolmannen voiton, välieräturnauksen ykkössijan ja SM-finaalipaikan se lunasti kuitenkin tyylikkäästi. Voitto kotijoukkueelle erin 2–0 (25–18, 25–19) ja unelma oli toteutunut.

”Kausi mennyt yläkanttiin”

– Kauteen lähdettäessä lopputurnauspaikka oli meille aika kaukainen haave, olemmehan tässä sarjassa mukana nuorella joukkueella, joka miltei sellaisenaan pääsee jatkamaan C-ikäisten pelejä vielä ensi kaudellakin, Lehtonen muistutti.
Tämä asetelma huomioiden somerolaisista ”oman kylän tytöistä” koostuva joukkue voi lähteä vajaan kolmen viikon kuluttua Kuortaneella pelattavaan lopputurnaukseen vailla minkäänlaisia tavoitepaineita.
– Kausi on jo nyt mennyt yläkanttiin. Kovaa venymistä on nähty niin pelaajilta kuin heidän vanhemmiltaan, jotka ovat tehneet hirmuisen määrän tärkeitä taustahommia läpi kauden, valmentaja kehuu.
SoPan runkoseitsikon välieräpeleissä muodostivat libero Amalia Tuomola, passari Olivia Lehtonen, keskipelaajat Amanda Juselius ja Anni Luoto, yleispelaajat Anni Pettersson ja Elsa Merivirta sekä hakkuri Emma Lehtonen. Vaihdosta kentälle pääsivät Lotta Känkänen, Siiri Puotsaari ja Riia Juselius.
Kahden lähimmän viikonlopun aikana SoPan B- ja A-junioritytöt pelaavat omat SM-välieränsä Haukiputaalla (B) ja Vaasassa (A).