SoPan kiekkojunnut kohti lopputurnausta

0
SoPa-hyökkääjät Sebastien Galuszka (maalin takana) ja Veeti Vuorela olivat kampeamassa Turun Kisa-Veikkoja nurin Someron kaukalossa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon jääkiekkojunioreiden alle 14-vuotiaiden ikäluokka pelaa hienoa kautta Länsirannikon alueen yhden A:n sarjassa.

Kotikaukalossaan SoPan U14-juniorit kohtasivat kahdesti Maarianhaminan IFK:n. Samalla konseptilla joukkueet olivat ottaneet yhteen jo alkusarjassa, silloin MIFK:n kotijäällä.

Aamupäivän ottelua SoPa hallitsi mielensä mukaan ja voitti sen 10–1. Iltapäivällä sarjapisteistä syntyi paljon tiukempi taistelu, mutta kotijoukkue otti kuitenkin jatkosarjan viidennen peräkkäisen voittonsa maalein 4–3.

Jälkimmäisestä pelistä SoPalta puuttui kokoonpanosta muihin pelirientoihin siirtynyt avausottelun tehopelaaja Sebastien Galuszka (3+1). Hyökkäystehoja löytyi silti edelleen riittävältä leveydeltä, jotta toinenkin peli saatiin somerolaisittain voitokkaaseen päätökseen.

Myös Hugo Ahlfors (3+1) ja Veikka Heinonen (1+3) keräsivät päivän aikana tililleen neljä tehopinnaa. Kolmen tehopisteen sopalaisia olivat Veeti Vuorela (2+1), Antti Maijala (2+1), Markus Jussila (1+2) ja Niko Kaurala (1+2). Loput maalit ja syöttöpinnat menivät Nico Lehtisen (0+2), Arttu Pusan (1+0), Otto Heleniuksen (0+1), Frans Malinin (0+1) ja Jooa Säipän (0+1) nimiin.

SoPan maalin suulla läpi kauden tarkasti torjunut Veera Kontio oli jälleen mainiossa vireessä. MIFK tulitti häntä kahdessa pelissä yli viidelläkymmenellä laukauksella, joita Kontio pysäytteli reippaasti päälle 90 prosentin torjuntakeskiarvolla.

Lohkovoitto toisi kotiturnauksen

SoPan alle 14-vuotiaat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 18 sarjaottelua, joista he ovat hävinneet ainoastaan yhden. Jatkosarjassa kuuden kierroksen saldona on viisi voittoa ja tasapeli.

Käytännössä SoPa on jo varmistanut paikkansa U14-sarjan jatkolohko 4:n mitalipeleihin. Se on myös tiukalla otteella kiinni lohkovoitossa, joka toteutuessaan toisi kauden ratkaisuottelut pelattavaksi Somerolle. Lohkon neljä parasta joukkuetta kamppailevat välierä- ja mitalipeleissä huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Toivottavasti päästään mukaan finaalipeleihin, kyllähän pelaajamme ovat sen ansainneet. Pelit ovat sujuneet koko kauden ajan tosi kivasti ja kun ringissä on parikymmentä pelaajaa, niin sairauspoissaolotkaan eivät ole kovin paljon meitä haitanneet, valmentaja Markku Heinonen kertoo.

Sebastien Galuszka on jatkosarjalohko 4:n pistepörssin kärjessä kolmellatoista (9+4) tehopisteellään, kannoillaan seurakaveri Tuukka Salo (7+4). Sopalaisista myös Nico Lehtinen (3+6), Antti Maijala (5+3), Veeti Vuorela (4+4) ja Hugo Ahlfors (5+2) sijoittuvat pörssin kärkikymmenikköön.

Lopputurnauspaikalleen ja mahdollisesti jopa lohkovoitolleen SoPa hakee sinettiä ensi viikon lauantain ja sunnuntain kotiotteluissaan turkulaista Kiekko-67:ta ja säkyläläistä Lännen Kiekkoa vastaan.