SoVo Futsalille torjuntavoitto

0
Maalivahti Nevzat Mustafan torjunnat pohjustivat SoVolle kotivoiton Futsal-Liigassa. Myös Antti Korhonen (19) esiintyi edukseen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin riveissä toista liigakauttaan pelaava maalivahti Nevzat Mustafa oli huimassa torjuntavireessä kotiottelussa Valkeakosken Mad Maxia vastaan. Pitkälti hänen ansiostaan SoVo venyi tärkeään 3–1 (1–1) voittoon ja jatkaa taistelua lähestyvien puolivälierien kotiedusta.
Mustafa, 30, sai hyvän vireen päälle heti ottelun alussa. Jo neljän ensimmäisen minuutin aikana hän pelasti joukkueensa varmalta näyttäneeltä takaiskulta kolmesti.
Erinomaisen ottelun pelasi myös torjujakollega Viktor Jansson ”koskilaisten” maalin suulla. Tasokkaan vahtien taiston vuoksi hyökkäysvoimastaan tunnetut joukkueet jäivät tämän kertaisessa kohtaamisessaan poikkeuksellisen pieniin maalilukemiin.
Maxin alkurynnistyksestä selvittyään SoVo livahti 1–0 johtoon, kun Jansson torjui Antti Korhosen tuiman laukauksen eteensä ja Arber Istrefi oli kärppänä paikalla iskemässä kimmokkeen verkon perukoille.

Lisää tempoa, vaikka riskillä

Hyviä maalipaikkoja siunaantui jatkossakin molempiin kenttäpäätyihin, mutta vahtien hienot venytykset jättivät kenttäpelaajat kerta toisensa jälkeen pyörittelemään epäuskoina päätään.
Juuri ennen taukovihellystä vierasjoukkue pääsi kulmapotkun jatkovedolla tasoihin, kun Justus Kunnaksen kova laukaus upposi Mustafan ”längistä” maaliin.
– Se maali tuli harmilliseen paikkaan. Tauolla totesimme, että pelin tempo oli ollut meille liian verkkainen ja päätimme lisätä vauhtia peliimme jopa pienellä riskillä, SoVon päävalmentaja Valdrin Seferi selvitti pelin jälkeen.
Riskinotto kannatti, koska Mustafa jatkoi tarkkaa torjuntapeliään, eikä Mad Max pystynyt hyödyntämään sille auenneita vaarallisia maalitilanteita.
– Vastustajan maalivahti pelasi toki erittäin hyvän ottelun, mutta kyllä meidän silti olisi pitänyt monista huippupaikoistamme pystyä tekemään enemmän kuin yksi maali, Mad Maxia nykyisin luotsaava takavuosien SoVo-valmentaja Tomi Tuominen.

Istrefi jälleen monessa mukana

Kotijoukkue otti uudelleen johtoaseman heti toisen jakson alussa Istrefin pedattua Gezim Vocalle vapaan vetopaikan muutaman metrin päähän vastustajan maalista. Voca täräytti tällä kertaa oikealla jalallaan niin tarkan ja tulisen laukauksen, että sen torjumiseen Janssonille ei jäänyt mitään mahdollisuuksia.
Tilanne käynnistyi koko ajan peliään parantavan Rinor Karaqan oivalluksesta omalla puolustusalueella: Pitkä nosto kohti vastapuolen päätyä avasi SoVon tehoduolle mahdollisuuden hyökkäystaitojensa esittelemiseen.
Peli jatkui hyvätempoisena ja ajoittain myös varsin kovaotteisena aivan loppuhetkille asti ilman lisäosumia. Ratkaisevan 3–1 voittoniitin tyhjään Max-maaliin laukoi Istrefi, katkaistuaan oivallisen pelinlukunsa ansiosta Mikko Herityn syöttöyrityksen keskialueella.
Terhakkaalla pelipäällä ollut Istrefi ja viimeisellä peliminuutilla kentälle päässyt juniori Jasper Joosela pelasivat loppusekunneilla nopean syöttökuvion, jonka päätteeksi Joosela pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalitilinsä avaamista miesten liigassa.
Jansson veti kuitenkin tilanteessa pidemmän korren ja 17-vuotiaan somerolaislupauksen ensimmäinen liigaosuma jäi vielä odottamaan syntymistään.
Edellä mainittujen sovolaisten lisäksi Vilho Ståhlström, Guri Qerimi ja Valmir Seferi ansaitsevat kehut tiistai-illan suorituksistaan.

Viikonlopuksi tien päälle

Taistelun tiimellyksessä erotuomaristo vilautteli SoVon pelaajille keltaista korttia peräti neljään otteeseen. Vocalle varoitus oli kauden neljäs, joten hän joutuu jäämään sivuun joukkueensa seuraavasta ottelusta.
Tuo peli pelataan tulevana lauantaina Ylivieskassa ja kotijoukkueena on silloin somerolaisten kanssa samoista sijoituksista kamppaileva Vieska Futsal. Paluumatkalla SoVo poikkeaa seuraavana päivänä Liikunnan Riemun vieraana Jyväskylässä.
Tiistain voitto nosti SoVon liigataulukossa neljänneksi. Mikäli viikonlopun peleistä tilille napsahtaa enemmän kuin kolme lisäpinnaa, alkaa kotietu pudotuspelien avauskierrokselle olemaan aika tukevasti somerolaisjoukkueen hyppysissä.

Sovo tehosaldot

Arber Istrefi 2+1=3 (+3/-1=+2)
Gezim Voca 1+0=1 (+1/-1=0)
Antti Korhonen 0+1=1 (+2/-0=+2)
Vilho Ståhlström (+2/-0=+2)
Guri Qerimi (+2/-0=+2)
Valmir Seferi (+1/-1=0)
Rinor Karaqa (+1/-1=0)
Jimi Kyytsönen (+0/-0)
Jasper Joosela (+0/-0)

Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+3/-1)

Varoitukset: Istrefi (kauden 5.), Seferi (5.), Voca (4.), Jarkko Ihalainen (toimihenkilö)