Toinen kisa tangon tunnelmissa – Manu Lehtimäki jatkaa The Voicen innostamana

0
Manu Lehtimäki

Seinäjoen Tangomarkkinat päästään kisaamaan jälleen heinäkuussa. Kaksi vuotta kilpailu oli koronatauolla, mutta nyt nostatetaan jälleen tangotunnelmaa.

Laulukilpailun myötä valitaan tulevana kesänä uudet Kuninkaalliset, Tangokuningatar ja Tangokuningas. Laulukilpailu on avoin kilpailu kaikille tango- ja iskelmämusiikista kiinnostuneille, 18-vuotta täyttäneille.

Somerolta kotoisin oleva, Turussa nykyisin asuva Manu Lehtimäki päätti rohkaistua ja osallistua mukaan. Kappaleena on vanha tangoklassikko Odotin pitkän illan. Sitä pääsee äänestämään internetin yleisöäänestyksessä 28.4. asti.

Mikä sinut, Manu, moiseen kisaan innosti?

– Tietenkin The Voice of Finlandiin osallistuminen vaikutti. Siellä kun ei pötkitty pitkälle, niin aloin tiedustella, mihin muihin laulukilpailuihin olisi haku aukeamassa. Voicessa käynti myös rohkaisi ajattelemaan että omassa laulutaidossa on potentiaalia, Manu Lehtimäki kertoo.

Laulukilpailuun Lehtimäki osallistui lähettämällä videon omasta laulusuorituksestaan. Jatkoon menijät valitsi tuomaristo sekä ammattiraati. Siihen, keitä kuullaan Semifinaaleissa, pääsee vaikuttamaan yleisö. Semifinaali käydään Vantaalla 20.–21.5.

Tangomarkkinoille meno ei ollut Manu Lehtimäelle hetken mielijohde.

– Arvostan vanhaa kotimaista, perinteikästä musiikkia. Sekin kappale, minkä lauloin Porvoossa, olisi hyvin sopinut Tangomarkkinoiden äänimaisemaan, hän arvioi.

Biisivalinta hoitui kilpailun järjestäjien kautta.

– Hakemusvideoon oli viisi biisivaihtoehtoa, joista piti valita yksi. Tämä vaikutti itselle sopivimmalta.

Mukaan valitut 100 kisaajaa ovat osoitteessa: http://pulsea.fi/tango-aanestys

Manulle voit antaa äänesi suoraan: https://www.pulsea.fi/tango-aanestys/manu-lehtimäki

Tuomaristo valitsee Semifinaalista Seinäjoelle jatkavat kisaajat, sekä uudet Tangokuninkaalliset heinäkuussa 6.–10. heinäkuuta. Laulukilpailun tuomaristo julkaistaan kevään 2022 aikana.

– Tänä päivänä menestyäkseen artistin tulee olla todella monipuolinen esiintyjä ja ammattilainen monella saralla. Tangokuninkaallisilta vaaditaan monipuolista osaamista, niin Laulukilpailussa kuin oman uran luomisessa kilpailun jälkeen. Me Tangomarkkinoilla haluamme tarjota ponnahduslaudan uusille iskelmätaivaan kiintotähdille ja rohkaista tavoittelemaan unelmia, Seinäjoen Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala kertoo.

Seinäjoen Katulavalla puolestaan nähdään suuri määrä esiintyjiä Suomen tähtitaivaalta. Erinistä harpaten Eppu Normaaliin, ja iso joukko muita aakkosia päälle.