Toiveissa pubivisa, tietoa väestönsuojista…

0
Kuva Jori Liimatainen/TS

Nyt kun ne on taas alkanut pyöriä, Somero tarvitsee pubivisan, sen virallisen! Tarttukaa joku tähän, ja lupaan, että paikalla ollaan!

Tieturi

Somerolla ei haluttu eikä haluta uskoa, että sote-palveluiden siirto hyvinvointialueille tulee vähitellen viemään nämä niin palvelut kuin päätöksenteon kauas pois. Turku tulee jatkossa päättämään näistä enemmistön voimalla, ei siellä Someron kokoisella kunnalla ole sanan sijaa. Tuntuu vähintäänkin oudolta, että keskustan Juha Sipilän alkuun laittama aloite kokoomuksen kannatuksella on viemässä maaseuduilta vähitellen kaikki sote-palvelut.

Maaseudun menneisyys

Millaisella hakusanalla Someron kaupungin verkkosivulta löytyy tietoa alueen väestönsuojista ja suunnitelma, minne kunkin asuinalueen ihmisten on tilanteen niin vaatiessa hakeuduttava?

Hakusanahukasa

Varo ihmisen lasta Salkolan tielle joutumasta…

Kesä tulossa

Nato on mato tai vaikka maito. En nyt oikein ymmärrä, jos Ukraina on ollut jo jonkin aikaa tyrkyllä Natoon, niin nyt Nato ei kuitenkaan tule apuun. Ei kai Venäjä sitä päätä, voiko Nato Ukrainaa tukea?

Outoa

Somerolla ovat kaikki ala-asteiden rakennukset tulleet tiensä päähän. Pitäisi rakennuttaa yksi iso ala-astekeskus, kuten aikoinaan Kiiruun koulukeskus ja keskittää sinne kaikki.

Nykyaikainen

Pehmo-EU ei pystynyt sulkemaan Venäjää Swiftin ulkopuolelle.

Pettynyt

Herätkää Suomen johto lopultakin. Natoon pitää liittyä heti. Suomen kansaa on petetty, kun ei ole liitytty ajat sitten. Muuten itsenäisyyspäivän juhlia ei tarvitse enää pitää!

NATO

Ukrainan sota ja Putin sekä mahdollinen Venäjän uhka Suomeen. Lainaten aikoinaan A-studio -lähetyksessä vieraillutta kenraali Gustav Hägglundia: Ei ne tänne uskalla tulla, kun ne sai jo kerran turpiin. Joten olkaa ihmiset rauhassa…

Peacemaker

Pakotteet ovat aivan hyödyttömiä. Nyt olisi lännen pistettävä Venäjä polvilleen. Lännen ylivoima on aivan selkeä, miksi sitä ei käytetä. Putin ja Lukashenka saatava kansainvälisen oikeuden eteen.

Toimeen Pubi