Ukrainalaispakolaisille asuntoja Evertin- ja Kalevintieltä

0
Evertintien kahden kerrostalon sekä Kalevintien rivitalon noin 30 asuntoon sijoitetaan ukrainalaispakolaisia.

Huhtikuun alkupuoliskolla Somerolla aloittavan vastaanottokeskuksen asunnot ovat Evertintien kahdessa kerrostalossa ja yhdessä rivitalossa Kalevintiellä. Kerrostaloissa ukrainalaispakolaisten käyttöön tulee runsaat 20 asuntoa ja rivitalossa seitsemän.

Vuokraajana on yrittäjäkaksikko Matti Kakko ja Santtu Lahdelma, joilla on vuokrattavia ja myytäviä asuntoja pitkin Suomea.

He ostivat yhden kerrostalon ja rivitalon Someron kaupungilta viime vuonna; toisen kerrostaloista kaksikko hankki jo aiemmin. Tarkoituksena on kunnostaa asunnot myytäviksi.

– Pari viikkoa sitten meiltä kysyttiin, onko meillä vapaita asuntoja ja halukkuutta vuokrata. Viikko sitten tuli vuokrauspyyntö ja saada asunnot asumiskuntoon mahdollisimman pian. Kuluvan viikon torstaiksi yritämme saada ne remontoitua, kertoo Santtu Lahdelma.

Toisen kerrostalon asunnot oli jo saneerattu.

– Hieman kiirettä on. Taloissa käy vilske, kun on maalareita, kodinkoneiden asentajia ja siivoojia töissään. Siellä maalataan pintoja, pannaan laminaattia lattiaan, laitetaan helloja ja jääkaappeja paikoilleen ja siivotaan. Sitten siirrytään porraskäytäviin ja ulkopintoihin, selvittää Lahdelma.

Tämän jälkeen Kotokunta Oy:n on vielä kalustettava asunnot ukrainalaispakolaisia varten.

Kotokunta Oy järjestää palvelut Someron 230-paikkaiselle vastaanottokeskukselle.

Maahanmuuttovirasto on toimeksiantaja ja pakolaisten sijoittaja eri vastaanottokeskuksiin.