Vauhti on parasta!

0
Meeri Mäkitalo ja Niila Kurkikangas (kurkkii takana) odottivat vuoroaan pulkkamäessä. He ovat Leivonpesän päiväkodin Tilhet-ryhmästä. Hovimäessä talvipäivää viettivät myös Kivitaskujen ryhmä, jossa on 2–4-vuotiaita naperoita.

– Vauhti on parasta, tuumasi Niila Kurkikangas pulkkailusta. Hän odotteli Meeri Mäkitalon takana vuoroaan Hovimäen rinteessä.

Kumpikin oli testannut aiemminkin Hovimäen antamat vauhdit. Kurkikangas oli käynyt myös Havuharjulla pulkkailemassa ja piti myös sen tienoon lumipenkoista.

Kaksikko oli viettämässä talvipäivää yhdessä parinkymmenen lapsen päiväkotiryhmän, Tilhien kanssa. Mukana laskiaisriehassa oli myös samanmoinen joukko Leivonpesän toisesta ryhmästä, Kivitaskuista.

Varhaiskasvatuksen opettaja Tiina Kauha kertoi lasten ulkoilevan päiväkodin pihassa aamuin ja iltapäivisin kelillä kuin kelillä. Joukko suuntaa myös muualle reippailemaan, esimerkiksi Havuharjun mäkeä ja laavuakin on testattu. Ulkoileminen on Kauhasta tosi tärkeää. Lapset pitävät ulkona touhuamisesta, saavat raitista ilmaa, kunto kohoaa, ruoka maistuu ja lähitienoo tulee tutuksi.