Viime viikolla 77 koronatartuntaa

0
Tyksin Yhdysvalloista tilaama koronaviruksen analysointia nopeuttava laite.

Koronatartuntoja todetaan edelleen isoja määriä Somerolla. Viime viikolla tartuntoja todettiin yhteensä 77. Eilen maanantaina tartuntoja todettiin 14. Kaikkiaan Somerolla on todettu 680 tartuntaa.
Someron ilmaantuvuusluku on nyt 1 479.
Someron kaupunki ohjeistaa, että positiivisen kotitestin tehneen suositellaan vahvasti välttämään kontakteja vapaaehtoisesti muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vuorokauden ajan, ja tarvittaessa pidempään, kunnes on ollut oireeton 2 vuorokautta.
Kotitestin tehneiden osalta virallista eristystä ei kirjoiteta, vaan todistus sairauspoissaolosta (vähintään 5 vrk) pyydetään tarvittaessa omasta työterveyshuollosta tai terveydenhuollosta
Positiivisen tuloksen jälkeen kotitestiä ei tarvitse toistaa.
Positiivisen kotitestin tehneen perheenjäseniä suositellaan välttämään mahdollisuuksien mukaan kodin ulkopuolisia kontakteja, kunnes viimeiseksi sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta on kulunut 5 vuorokautta.
Sairastumisesta tulee kertoa henkilöille, joihin on ollut läheinen kontakti. Tartuttavuus voi alkaa jo kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista.