Lukija kysyy: Voiko Posti vain jättää paketin ulko-ovelle? – Posti vastaa

0

Postin nykyinen toimintatapa ihmetyttää. Paketti jätetään ulko-oven viereen ilman, että siitä ilmoitetaan asiakkaalle millään tavalla (puhelu, viesti, ovikellon soittaminen). Postiko korvaa, jos paketti varastetaan? Esimerkiksi meidän ovelle näkee erinomaisesti useammasta asunnosta ja ohi kävellessä myös. Tai entä jos paketin sisältö vahingoittuu sääolosuhteiden vuoksi, sillä asiakas voi olla vaikkapa matkoilla? Miten asiakas mahdollisen vahingon sattuessa pystyy todistamaan, että syy on Postin, kun sen tiedoissa lukee ”Lähetys on luovutettu vastaanottajalle.”
Eri asia olisi, mikäli Posti viestitse kysyisi, sopiiko paketin jättäminen ulos tiettyyn aikaan, eli asiakkaalle jäisi mustaa valkoisella siitä, onko hän vastannut kyllä vai ei.
Tämän vuoksi en halua tilata mitään kotiinkuljetuksella, mutta aina toimituspaikkaa ei pysty itse valitsemaan tai lähettäjä on valinnut sille nimenomaan kotiinkuljetuksen.
Kyseinen systeemi saattaa olla hyvä syrjäisemmillä seuduilla, mutta taajaman rivitaloalueilla se ei sitä ole.

Postin vastausta odottava

Vastauksena edelliseen:

Pahoittelen, että tässä tapauksessa ei ole toimittu työohjeemme mukaisesti.
Kotiinkuljetuksen yhteydessä kuljettajamme tulee soittaa ovikelloa ja jättää lähetys asunnon ovelle. Kuljettaja odottaa turvaväliä noudattaen, että asiakas ottaa lähetyksen vastaan.
Emme pyydä asiakkaalta allekirjoitusta, vaan kuljettaja merkitsee lähetyksen vastaanotetuksi järjestelmäämme. Tämä menettelytapa on ollut käytössä korona-aikana.
Toivon, että jatkossa palvelumme on moitteetonta ja asiakas voi luottaa palvelumme toimivuuteen.

Timo Honkasalo
aluepäällikkö, Posti