Eemeli Salomäen seiväsura jatkuu uudessa seurassa

0
Eemeli Salomäki

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa 15 vuotta edustanut 33-vuotias Eemeli Salomäki on muutaman välivuoden jälkeen jatkamassa seiväsuraansa. Lähes 10 vuotta Lahdessa asunut Salomäki on harjoitellut talven Pajulahden hallissa. Hän aloittaa uuden uransa Lahden Ahkeraa edustaen seuransa järjestämissä Motonet GP-kisoissa toukokuun 25. päivänä. Tähtäimessä on myös Lahden Ahkeran ensi vuonna järjestämät Kalevan kisat.

Viimeksi Salomäki on hypännyt seivästä vajaat neljä vuotta sitten, jolloin ylitti Pajulahdessa tasan viisi metriä, mutta hän on kilpaillut vuosittain jonkin verran muissa lajeissa.

– Olen valmentanut nämä vuodet lupaavia seiväshyppääjiä ja valmennustyö seiväshypyn parissa jatkuu tulevaisuudessakin. Sisälläni on kuitenkin ollut koko ajan pieni palo ottaa vielä seiväs käteen ja hypätä. Se palo on vain odottanut oikeaa aikaa ja nyt on sen aika, kirjoittaa Eemeli Salomäki Facebook -sivuillaan.

– Kilpailuissa en tavoittele kuuta taivaalta, vaan tuloksia, joihin voin olla tyytyväinen. Se mitä tyytyväisyys tarkoittaa ei vielä kukaan tiedä, en edes minä itse. Tavoitteenani kuitenkin on seiväshypyn finaalipaikka Kalevan kisoissa 2023.

– Teen tämän paluun rakkaudesta lajiin ja yleisurheiluyhteisöön. Haluan myös toimia innoittajana ja positiivisena esimerkkinä muille hyppääjille tavoittelemaan unelmiaan ja jatkamaan hyppäämistä mahdollisimman pitkään.

Eemeli Salomäki oli Esaa edustaessaan nuorten EM-kisoissa neljäntenä sekä edusti Suomea neljissä aikuisten arvokilpailuissa ja oli 18 kertaa muissa Suomen maajoukkueen edustustehtävissä.

Kalevan kisa -voittoja Salomäki keräsi viisi sekä yhden hopean ja aikuisten SM-halleista myös viisi mestaruutta sekä kolme hopeaa ja yhden pronssin.

Ennätyksekseen jäi 560, jonka hän hyppäsi neljänä vuotena (2009–2012) peräkkäin, mutta oli useita kertoja aivan hilkulla ylittää yli 570 korkeuksia.

Monipuolisella Salomäellä on edelleen voimassa Someron Esan ennätykset aitamatkoilla 60 metrillä hallissa 8,26 ja 110 metrillä 15,57, pituudessa 757 sekä 7-ottelussa 5659 ja 10-ottelussa 6283 pistettä.