Hämeenportin nimi ja toimintatapa vaihtuvat

0
Hotelli-Ravintola Hämeenportista tulee Hotelli Olla.

Hotelli-Ravintola Hämeenportti uudistuu. Toukokuun alussa nimi muuttuu Hotelli Ollaksi, jossa aloittaa hotellin lisäksi toimintansa kahvila sekä tilausravintola. Yökerhotoiminta loppuu.
Hotelli Ollan yrittäjänä toimii Olla-Riitta Mäkelä, joka pyörittää myös Myötätuulen teatteria ja Majatalo Myötätuulta Pitkäjärvellä.
Mäkelä on jo hoitanut Olli Raitasen omistamassa kiinteistössä hotellia tämän talven ajan.
Hämeenportin pub/yökerhotoiminnasta on puolestaan vastannut espoolainen yrittäjä Sadik Kizilyamac. Pubi on ollut avoinna maaliskuun alusta perjantai- ja lauantai-iltaisin. Kizili Oy:n vuokrasopimus jatkuu huhtikuun loppuun. Toukokuussa hän siirtyy pitämään samassa pihapiirissä olevaa kesäravintola Böndeä.
Mäkelä olisi halunnut säilyttää kymmeniä vuosia toimineen legendaarisen paikan nimen, mutta…
– Talven aikana huomasin, että ihmiset ottavat nimen perusteella yhteyttä vanhoihin puhelinnumeroihin, ja Hämeenporttihan teki konkurssin viime syksynä. Siksi nimi oli muutettava.
Mäkelää hiukan hirvittää se, miten somerolaiset suhtautuvat yökerhotoiminnan loppumiseen, mutta hän lähtee vetämään toimintaa hotelli edellä, ja siihen on hyvin hankalaa yhdistää yökerhoa.
– Meillä on viikonloppuisinkin asiakkaita, joilla on työn tai muun vuoksi aikaisia herätyksiä. Yökerhon pitäminen avoinna aamuneljään ei sovi siihen kuvioon.
Mäkelä muistuttaa, että ainakin kesän ajan Böndessä on esimerkiksi elävää musiikkia.
Mäkelä on kaavaillut uuteen Ollaan toisenlaista kulttuuritoimintaa.
– Somerolta on talvisin todella haasteellista löytää teatteritoimintaan harjoittelu- tai esityspaikkoja. Nykyinen hotelli-ravintolan sali soveltuu siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Tarkoitus on esittää siellä jo toukokuussa lastenteatteria, kertoo Mäkelä.
Ennen toukokuun avajaisia hotelli-kahvilan tiloissa tehdään stailausta.
– Pubista tulee kahvila, eli siellä pitää vaihtaa ikkunat, jotta tila saadaan valoisaksi. Myös kalusteita on vaihdettava tai ainakin maalattava, visoi Mäkelä.
Myös hotellin vastaanotto perustetaan sinne.
– Koska respa on avoinna joka päivä aamukahdeksasta iltakahdeksaan, on myös kahvila avoinna aina saman ajan. Lisäksi olen ajatellut, että lauantaisin ja sunnuntaisin meillä on aamubrunssi, jonne voi kuka tahansa tulla syömään pitkään ja hartaasti.
Lounaspaikkaa hän ei aio kiinteistöön avata, koska Somerolla on jo tarpeesi hyviä lounasravintoloita.
Nykyisen narikkatilan suhteen suunnitelmat ovat hiukan avoinna.
– Ehkä siitä tulee osa respaa.
Sen sijaan salin käyttötarkoitus on selvä.
– Se tulee toimimaan tilausravintolana, jossa voi järjestää juhlia tai muita tilaisuuksia. Salin yhteydessä on myös ihana terassi.
Hotellin 11 huonetta uudistetaan värisävyjä muuttamalla.
– Niissä on hyvät, tukevat huonekalut, mutta niitä on liikaa. Eli ilmettä kevennetään huonekaluja karsimalla. Sen sijaan ihanat vanhat ovet haluan ehdottomasti säästää, Mäkelä suunnittelee.
Sisäänkäynti tulee todennäköisesti olemaan nykyisestä pubin ovesta, mutta Mäkelä aikoo testata käytännössä, mikä ratkaisu on lopulta toimivin.
– Hotellissa on ollut koko talven hyvin asiakkaita, erityisesti viikolla työmatkalaisia. Majatalon puolella sen sijaan talvi on viikolla hiljainen, mutta viikonloppuisin on asiakkaita.
Kesää kohti mentäessä Mäkelä odottaa majoitustoiminnan vilkastuvan molemmissa.
– Esimerkiksi urheiluseurat ovat alkaneet jälleen liikkua, joten meillä on yöpynyt esimerkiksi lentopallo- ja jääkiekkojoukkueita. Ja heinäkuun lopussa olevat Forssan Kuninkuusravit ovat täyttäneet molemmat majoitustilat.
Tähän asti Mäkelä on pyörittänyt toimintaa yhden työntekijän avulla, mutta nyt on rekrytointi käynnissä lisätyövoiman saamiseksi.
Hotelli Ollan avajaiset pidetään brunssin merkeissä äitienpäiväviikonloppuna toukokuussa.

Olla-Riitta Mäkelä