Huikea somerolaiskattaus kesäksi Kivimeijeriin

0
Yksi somerolaisten yhteisnäyttelyn taiteilijoista on Tommi Toija. Kuvassa hänen teoksensa Jumalainen näytelmä, maalattuja keramiikkaveistoksia betonoidussa lasikuitusuihkulähteessä.

Someron Kivimeijerissä nähdään tänä kesänä huikea kattaus somerolaistaiteeseen.
– Kesänäyttely nostaa esille somerolaisen kuvataiteen ihmeellisen kehitysnousun kymmenen viime vuoden aikana. Järjestämme somerolaisesta taiteesta oikean ilotulituksen, näyttelyn GO SOMERO GO GO, kertoo Pitkäjärven taide ja kulttuuri -yhdistyksen puheenjohtaja Marika Jensen.
Mukana on 15 tunnettua kuvataiteilijaa: Seppo Manninen, Pekka Ervamaa, Antti Laitinen, Hanna Saarikoski, Tommi Toija, Antero Kare, Heikki Paakkanen, Nora Paakkanen, Marika Jensen, Pirjo Lautiainen, Keanne van de Kreeke, Marjukka Malkki, Anne Turkulainen, Anna-Kaisa Ant-Wuorinen ja Pilvari Pirtola .
– Mitään yhtenäistä teoriaa tai metodia somerolaisilla taiteilijoilla ei tietenkään ole. Mieluummin näytämme erilaisuuksien rikkautta ja sitä miten merkitykset muuttuvat kanssakäymisessä, kertoo Jensen.
– Someron Kivimeijerissä on tilaa suunnilleen saman verran kuin näyttelytilaa Helsingin taidehallissa. Saamme siis esille suuren määrän kunkin tekijän teoksia, melkein pienen gallerianäyttelyn verran kultakin. Lisäksi käytämme teoksiin ulkotilaa entisen meijerin alueella, Jensen muistuttaa.