Jätä sohva ja lähde ihmisten ilmoille

0
Eläkkeensaajat viettivät kevätpäivää Havuharjun laavulla. Mukana menossa olivat muun muassa Ulla Korpihuhta (vas.), Pirkko Vuorela, Tarja Kaivo, Sirkka Nouko ja Teuvo Aaltonen, takana Kauko Viitanen, Lasse Perlinen ja Rauno Salama.

Kehottaa 50 vuotta täyttävä Someron Eläkkeensaajat

Someron Eläkkeensaajat vietti kevättalven hetkeä laavulla Havuharjulla. Paikalla oli parikymmentä eläkeläistä nauttimassa makkarasta ja ennen kaikkea toistensa seurasta.

– Meidän tavoite on saada eläkeläisväki liikkeelle ja ihmisten ilmoille, toisten seuraan, tiivistää eläkkeensaajien puheenjohtaja Juhani Kaivo.

– Kun tavataan, niin se on aina hetki pois sohvan nurkasta, tietää Harri Vuorela.

– Näkee ihmisiä ja tapaa kavereita, kun ei nykyään käydä enää kylässä, toteaa Kauko Viitanen.

– Kotona on hiljaista, sanoo Rauno Salama.

– Mökistä on lähdettävä liikkeelle, jatkaa Lasse Perlinen.

Juhani Kaivo kehottaa rohkeasti mukaan toimintaan. Nettisivuilta löytää hallituksen jäsenten yhteystiedot ja sieltä voi seurata, mitä tapahtumia ja retkiä yhdistys järjestää.

– Kannattaa seurata Somero-lehden Järjestöt toimivat -palstaa. Sieltä löytää, mitä on tulossa. Ja meille voi antaa vinkkejä, mitä haluttaisi yhdessä tehdä, kehottaa Kaivo.

Eläkkeensaajilla on boccian peluuta maanantaisin parillisilla viikoilla, tiistaisin bingoa, tietovisaa, kortinpeluuta, laulamista ja seurustelua Svenssonilla ja torstaisin parittomilla viikoilla keilaamista Someron Keilahallilla.

Reissuja joukko tekee teattereihin ja nähtävyyksiä katsomaan. Esimerkiksi viime vuonna he kiersivät Rauman vanhaa kaupunkia ja olivat Uudenkaupungin Bonk-museossa.

Kesäkuun 9. päivä he lähtevät niin sanotulle sokkoretkelle. Kohteen tietää ainoastaan matkanvetäjä Harri Vuorela. Teatterin joukko suuntaa 7. heinäkuuta.

Jokakesäinen tapaaminen on Antti Kujansuun vanhan talon pihapiirissä Ojalankulmalla. Antin kesäpäivillä laulu soi ja puhe sorisee. Tänä kesänä niitä vietetään 14. heinäkuuta.

Someron Eläkkeensaajilla on takana 50 toimintavuotta. Syntymäpäiväjuhlat pidetään 13.9. Someron vanhassa seurakuntatalossa.

Ennen koronapandemiaa Someron Eläkkeensaajissa oli jäseniä 150:n paikkeilla, nyt on 126. Parhaimmillaan yhdistyksellä on ollut 160 jäsentä ja vähimmillään 80:n tietämissä.

Yhdistyksen varapuheenjohtaja ja entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Antti Kujansuu sanookin, että jäsenhankinta on tärkeä asia. Se on listattu toimintasuunnitelmaan.

– Meitä yhdistysläisiä on vähemmän kuin 1970-luvun kiihkeinä aikoina. Jäsenmäärässä on aaltoliikettä. Televisio ja muut vempaimet ovat passivoineet ihmisiä. Kovin helposti ei lähdetä mukaan yhdistystoimintaan. Silläkin on vaikutusta, että asukasmäärä on laskussa Somerolla. Enemmän alkaa olla tuttuja hautuumaalla kuin maan päällä, toteaa Juhani Kaivo.