Keräys Someron ukrainalaispakolaisten hyväksi

0

Yksityishenkilöistä koostuva kolmikko Somero-lehden toimittaja Sauli Kaipaisen johdolla on pannut pystyyn pienkeräyksen ukrainalaisten auttamiseksi.

– Keräyksen ensisijaisena kohteena on Somerolle tulleiden ukrainalaisten sotapakolaisten auttaminen ja hätäapu, kertoo Sauli Kaipainen.

Rahankeräys alkaa 2.4. ja päättyy 30.6.

– Suomen Unicef kannusti asiaa tiedustellessani keräämään pakolaisille rahaa paikallisesti, sillä apua tarvitaan.

Kansainvälisten avustusjärjestöjen apu suunnataan pääosin kriisikohteisiin.

– Mikäli koko keräyssumma ei kulu ensisijaiseen kohteeseen, avunsaajina ovat somerolaiset vähävaraiset lapsiperheet sekä syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret, Kaipainen lisää.

Perusturvajohtaja Marjaana Sorokin sanoo, että keräykset ovat aina hyvästä.

– Uskon, että käyttötarkoituksia löytyy. Koordinointia meidän pitää vielä tehdä, sillä auttamisen halu on monella suuri. Meiltä kysellään paljon, mitä tavaroita ja mihin niitä voitaisiin toimittaa tai mitä voitaisiin tehdä. Koordinointi tehdään aina tarpeiden mukaisesti, hän kertoo.

– Sosiaalitoimisto on käyttäjätaho, joka pystyy jakamaan apua tarpeiden mukaisesti. Tarvetta seurataan koko ajan. Mitään tavaraa ei haluta kerätä turhan tähden nurkkiin, vaan apu annetaan tarpeiden mukaan kohdennetusti. Siksi rahallinen apu on selkeintä, Sorokin lisää.

Keräysvarat jaetaan ja tilitetään lupaviranomaiselle pääkohteiden mukaisesti, joita ovat esimerkiksi vaatteet, ruoka, hygieniatarvikkeet, harrastusvälineet, matkustaminen, kalustaminen ja kodin pientarvikkeet.

Jo tutuksi tulleen Laitalainen joulu -keräyksen ideoinut Anita Hallapelto on tunnetusti kannustanut somerolaisia hyväntekeväisyyteen.

– Arvostan todella paljon, että Somerolla on nyt aloitettu keräys ukrainalaisille. Tosi hieno homma, hän kehuu.

Pienkeräyksellä saa kerätä enintään 10 000 euroa, maksimissaan kolmen kuukauden ajassa. Pienkeräyksen järjestäminen edellyttää kirjallisen ilmoituksen tekemistä poliisilaitokselle.

Lahjoituksia pyydettäessä ilmoitetaan aina pienkeräysnumero. Sen avulla yleisö saa tiedon, että keräys on ilmoitettu poliisilaitokselle ja keräyksen järjestäjä on sitoutunut noudattamaan lain säännöksiä.

Lounais-Suomen poliisilaitos hyväksyi pienkeräysilmoituksen maanantaina 28.3. Keräysnumero on RA/2022/492.

Keräyksen saajan nimi: Apua ukrainalaisille -keräystili, tilinumero FI70 4327 0010 3918 35