Lorskalle hopeiset mitalit Final Foursta

0
Ottelun jälkeen Lorskan pelaajista tuntui välittömästi hyvältä, kuten kuvastakin näkyy. Final Four -turnaus oli huikean hieno koripallotapahtuma; ottelut olivat hyvätasoisia.

Lorskan U16-pojat toivat Final Four -turnauksesta mukanaan hopeiset mitalit. Turnaus oli kokonaisuudessaan huipputasainen molempien välierien päätyttyä vaivaiseen 2 pisteen korieroon.

Lorskan vastustaja välierässä oli Salon Vilpas -07, jota vastaan Lorska lähti pyörittämällä tyypillistä kapeampaa rosteria. Tämä olikin koitua Lorskan turmioksi, sillä pelin edetessä Lorskan ensimmäisellä puoliajalla ottama 15 pisteen kaula alkoi sulaa piste pisteeltä viimeisessä neljänneksessä.

Vilpas menikin lopussa johtoon Arttu Satolan nostaessa korin 77–78 tilanteessa otteluaikaa ollessa enää jäljellä parisenkymmentä sekuntia. Tähän kuitenkin Lorskan Niilo Koivisto vastasi ajamalla viimeisessä hyökkäyksessä suoraan korille, jossa häntä rikottiin vapaaheittojen arvoisesti.

Ensimmäisen heiton Niilo laittoi sisään tasoittaen pelin lukemiin 78–78. Toinen vapaaheitto meni ohi, mutta Niilo sai taisteltua itselleen raudoissa pomppineen levypallon ja nosti saman tien pelitilannekorin varmistaen Lorskalle finaalipaikan lukemin 80–78.

Finaalivastustajaksi Lorskalle päätyi turnauksen kotijoukkue Korihait, joka oli omassa välierässään päihittänyt Kaarinan Ura Basketin. Finaaliin Lorska lähti peluuttamalla koko rosteria läpi ottelun, ja kaikki 10 pelaajaa tekivätkin finaalissa myös pisteitä.

Peli lähti käyntiin Korihaiden ottaessa 10 pisteen kaulan heti alkuun. Lorskan kiri alkoi ensimmäisten onnistuneiden kolmeen pisteen heittojen vapauttamana. Lorska pysyikin hyvällä iskuetäisyydellä aina viimeisen neljänneksen alkuun lukemissa 65–55.

Korihaiden peliä pyöritti käytännössä takamies Eemeli Sappinen tehden kolmessa ensimmäisessä erässä 27 pistettä. Päätöserään Lorska vaihtoikin puolustuksen niin sanottuun box&one-muotoon, jossa yksi Lorskan pelaajista puolusti koko ajan Sappista miespuolustuksella muiden puolustaessa paikkaa. Tämä toimikin ja Lorska alkoi saavuttaa Korihaiden etumatkaa.

Kaksi minuuttia ennen pelin loppua Lorska nousi jo yhden pisteen päähän Korihaista tilanteessa 75–74.

Pistetilanteen ollessa pelin loppuhetkillä tiukka nousi esiin Korihaiden suoritusvarmuus ja kotiyleisön vimmakas tuki. Koko Pohitullin areena mylvi, kun Korihait teki viimeisistä hyökkäyksistään hyvin pelatut korit. Lorska taas sortui pallonmenetyksiin ja ohiheittoihin.

Korihait voitti lopulta kiivaan finaalikamppailun lukemin 85–77.

Vaikka hopea saadaankin hävityn ottelun jälkeen, tuntui se välittömästi hyvältä, kuten kuvastakin näkyy. Final Four -turnaus oli huikean hieno koripallotapahtuma kuuluttajineen ja pelaajaesittelyineen. Ottelut olivat todella hyvätasoisia ja kiivaita kamppailuja.

Välierä Lorska–Salon Vilpas-07 80–78 (54–40)
Pisteet: Frans Fonsell 3 pistettä, Samu Kivinen 9, Niilo Koivisto 24, Lauri Korkeakangas 0, Johannes Kulmala 11, Matias Lamppu 19, Aatu Nikander 5, Joona Salonen 3, Nikolai Varjus 4, Vilho Välttilä 2

Finaali Korihait–Lorska 85–77 (48–43)
Pisteet: Vilho Välttilä 12, Nikolai Varjus 4, Joona Salonen 3, Aatu Nikander 3, Matias Lamppu 6, Johannes Kulmala 5, Lauri Korkeakangas 3, Niilo Koivisto 24, Samu Kivinen 5, Frans Fonsell 12