Luottamushenkilöiden käytös puhuttaa sosiaalisessa mediassa

0

Joidenkin kaupungin luottamushenkilöiden epäasiallinen käytös ja toimintatavat puhuttavat nyt sosiaalisessa mediassa.
Somero-lehti uutisoi viime numerossaan hallintojohtaja Hanna Saarnin hakeneen hallintojohtajan virkaa Forssasta. Saarni ei halunnut kommentoida syitä lehdessä, mutta nosti niitä esiin Facebook-päivityksessään. Saarni totesi muun muassa joidenkin poliitikkojen syyllistyvän viranhaltijoiden julkiseen haukkumiseen, epäilemiseen ja vihjailuihin niin kokouksissa kuin lehtien palstoillakin.
Asiaan otti kantaa tai antoi kommenttinsa Facebookissa muutama somerolainen luottamushenkilö.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok.) kutsuikin asian tiimoilta koolle ryhmien puheenjohtajia.
Kokouksessa mukana ollut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen (kesk.) kertoo ymmärtävänsä Saarnin esille nostamat pointit. Puheenjohtajien kokouksessa aiheeseen ei kuitenkaan löydetty mitään yhteislausumaa tai vastaavaa.
– Vaikka asioista oltaisiin eri mieltä luottamushenkilöiden tai viranhaltijoiden kesken, niin epäasiallinen käytös on aina tuomittavaa, painottaa Kurvinen.
Hän muistuttaa, että epäasiallisessa käytöksessä on oltava nollatoleranssi, oli sitten kyseessä luottamushenkilöiden keskinäinen kanssakäyminen tai viranhaltijoiden kanssa käytävä.
Luottamushenkilöiden käytöksestä puhui jo viime syksynä myös tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi, joka lähti Tammelan tekniseksi johtajaksi.
Kaupunki päättikin teettää jo ennen nyt esille noussutta sosiaalisen median keskustelua, selvityksen ulkopuolisella konsultilla nimenomaan teknisen toimialan kehittämistarpeista. Tulokset ovat juuri valmistuneet, mutta ne esitellään ensin kaupunginhallituksessa, joten Somero-lehti ei saanut niitä vielä tähän numeroon uutisoitaviksi.