Maskisuositus loppui kaikilta peruskoululaisilta

0
kuva Riitta Salmi/TS

Koronaepidemia on yhä voimissaan Varsinais-Suomessa ja maakunta on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, vaikka pientä merkkiä tapausmäärien laskusta on nähtävissä.

– Vielä emme kuitenkaan voi olla varmoja, että olisimme päässeet huipun yli, mutta näyttää siltä, ettei epidemialla ole tällä hetkellä voimaa kasvaa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri Harri Marttila sanoo.

Kahden viimeisen seurantaviikon aikana (21.3.–3.4.) todettujen tapausten ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa 1 263 (tapausta / 14 vrk / 100 000 asukasta).

Omikron 2 -variantin osuus kaikista tapauksista on nyt noin 80 prosenttia ja nousee vakaasti, omikron 1-variantin osuus puolestaan pienenee koko ajan.

Lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten tapausmäärät ovat viime viikkoina vähentyneet huolimatta siitä, että epidemia on voimistunut vanhemmissa ikäluokissa. Tästä johtuen Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä päätti lieventää maskisuositusta niin, että se loppuu kaikilta 1.–9. -luokkalaisilta peruskoululaisilta.

– Vaikka maskisuositus loppui maaliskuun aikana 1.–6.-luokkalaisilta, tapausmäärät ovat laskeneet tässä ikäryhmässä maaliskuun ajan, Marttila sanoo.

Samalla luovutaan maskisuosituksesta myös varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen työntekijöille sekä muille näissä työpaikoissa työskenteleville henkilöille.

– Henkilökunta voi kuitenkin halutessaan jatkaa maskin käyttöä työssään. Lisäksi henkilökunnan osalta voi olla tarve käyttää FFP2-tason hengityssuojainta yksilöllisten riskien perusteella, mikäli työterveyshuolto sitä suosittelee työntekijän sairauksien vuoksi, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran 12. huhtikuuta, ellei tilanne edellytä kokousta aiemmin.

Somerolla on todettu tällä viikolla vain 4 koronatapausta.