Maskit yhä käytössä

0

Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa ilmoittivat tällä viikolla suosittelevansa, että kaupoissa luovutaan valtakunnallisesta maskien käyttösuosituksesta. Taustalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n 14. huhtikuuta julkaisema tiedote yleisen maskisuosituksen poistumisesta.
Somerollakin on selvästi näkyvissä, että maskien käyttö väheni saman tien hiukan.
Meillä Varsinais-Suomessa yleinen maskisuositus on kuitenkin edelleen voimassa.
Koronakoordinaatioryhmämme tuorein tiedote, joka julkaistiin 12.4. pidetyn kokouksen jälkeen, kertoo ettei ryhmä tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.
Suu-nenäsuojuksen käyttöä julkisessa liikenteessä, kaupoissa ja muissa vastaavissa paikoissa tulee jatkaa. Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi kaikkialla, jossa ihmiset ovat tekemisissä toistensa kanssa sekä sisä- että ulkotiloissa, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään. Suositus koskee myös rokotettuja henkilöitä.
Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu ennakkotietojen mukaan seuraavan kerran 26.4.