Me haluamme auttaa

0
Se, missä Ahmet Erdogan parhaiten voi auttaa ukrainalaisia, on ruoka.

Didim Kebab Pizzerian omistaja Ahmet Erdogan tuli 16 vuotta sitten Suomeen. Näistä vuosista hän on ollut Didimin yrittäjänä pian 8 vuotta, ja häntä ennen paikkaa isännöi sisaren mies.

Erdogan on ehtinyt havaita Ukrainasta Somerolle pakolaisina saapuvien hädän. Hän tietää tulijoiden tarpeet, joista kärkipäässä on ruoka. Juuri siinä kohtaa hän voi auttaa pakolaisia.

– Olen ilmoittanut vastaanottokeskukselle, että bussilastillinen Ukrainasta tulleita saa meiltä ilmaisen ruuan. Lopuille haluamme antaa reilun alennuksen plus ilmaisen juoman, sillä heitä on niin paljon, Erdogan lupaa.

Hän sanoo tietävänsä, mitä on joutua lähtemään vieraaseen maahan. Hän on Turkin kurdilainen ja nähnyt, mikä on sota. Hän ei silti joutunut pakolaiseksi, vaan tuli etsimään töitä. Muu perhe on Lontoossa, veli Kouvolassa.

– Olemme itse joutuneet lähtemään sodan takia, haluamme auttaa nyt heitä ukrainalaisia, että hekin voivat kokea olevansa tervetulleita. Me voimme tehdä ruokaa, Erdogan tähdentää.

– He eivät osaa kieltä. Se on hyvin vaikeaa heille, kuten oli meille kun aikanaan tulimme. 16 vuotta on opettanut.

Erdoganilla on aiemmin ollut työssä ukrainalainen tyttö. Tämän hän pyytää auttamaan, kun ukrainalaiset nyt ovat tulossa.

– Haluamme tutustua heihin ja palvella heitä. Osaan hieman englantia.

Ahmet Erdogan on kaksoiskansalainen ja käynyt Suomessa armeijan.

– Nyt olen vara-armeijassa ja valmis lähtemään mukaan, jos sellainen paikka tulee.