Naisjoukkue saavutti tavoitteensa

0
Maija Kemppainen (33) oli nousukaudella SoVon luottopelaaja ja välillä myös valmentaja.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SoVo Futsalin naisten edustusjoukkue päätti ainakin tällä erää viimeisen Futsal-Kolmosen sarjakautensa Raision turnaukseen.

SoVo oli varmistanut nousunsa sarjaporrasta ylemmäksi jo edellisessä turnauksessa, eivätkä Raision pelien tulokset enää liikuttaneet somerolaisjoukkuetta sarjataulukossa suuntaan tai toiseen.

SoVo oli matkassa tavallista pienemmällä pelaajaryhmällä, eikä terävyyttä ja taistelutahtoakaan enää nousun varmistuttua löytynyt aivan aiempien turnausten malliin.

Piikkiön Palloseuran kakkosjoukkue kaatoi somerolaiset maalein 5–0 ja RaiFu/2 oli parempi 4–1 lukemin. SoVon ainoan maalin viimeisteli Oili Ovaskainen Irene Lehtisen syötöstä.

SoVon naisille sarjanousu oli toinen peräkkäinen, sillä kaksi vuotta sitten joukkue ponkaisi Nelosesta Kolmoseen ja seuraava kausi jäi koronarajoitusten vuoksi pelaamatta loppuun.

– Nousu Kakkoseen oli asetettu tavoitteeksi jo maaliskuussa 2020, kun edellinen sarjanousumme oli varmistunut. Koronarajoitukset, sairastelut ja loukkaantumiset vaikeuttivat välillä kokoonpanojen suunnittelua, mutta kun lopulta päästiin pelaamaan normaalisti, saatiin kerättyä nousuun riittäneet pisteet, SoVon molempien naisjoukkueiden, kuten myös alle 18-vuotiaiden tyttöjen joukkueen valmennusryhmissä mukana ollut Mika Kokkinen kertaili menestyskauden vaiheita.

Seuraavan kauden suunnittelu on Kokkisen mukaan tarkoitus aloittaa lähiaikoina.

– Osa porukasta jatkaa suoraan SoVon naisten Nelosen jalkapallojoukkueeseen, jonka sarjakausi käynnistyy ensi viikolla, kahdessa lajissa somerolaista naisten joukkueurheilua ihailtavalla tarmolla eteenpäin vievä Kokkinen kertoo. Hän myös muistuttaa, että jalkapallojoukkueeseen mahtuu vielä mukaan uusiakin pelaajia.

Kokkisen ohella nousijajoukkuetta ovat olleet luotsaamassa Janne Laine, Maija Kemppainen pelaajavalmentajan ominaisuudessa, Joonas Reijonen ja myös joukkueenjohtaja Juha Reijonen osallistui tarpeen vaatiessa valmennustehtäviin. Naiset ja tyttöjen joukkue harjoittelivat yhtenä ryhmänä yhdestä kolmeen kertaa viikossa syksystä kevääseen.

Kolmosen turnauksissa SoVo-nuttuun pukeutui kaikkiaan kaksikymmentä pelaajaa. Kemppainen, Aada Pynninen ja Sara Heikkilä olivat mukana kaikissa otteluissa. Pynninen (8 maalia), Sanni Riitamaa (8) ja Katja Savolainen (6) olivat joukkueen maalitilaston kärkinimet.

n SoVo Futsalin naisten edustusjoukkueen kokoonpano kaudella 2021–22:

Pilvi Junnila, Bea Asp, Milja Kauppi, Amanda Virtanen, Maria Frankberg, Eerika Haalijoki, Johanna Kokkinen, Sanni Riitamaa, Marjukka Lamppu, Aada Pynninen, Katja Savolainen, Tuuli Pirinen, Sanni Hiisilä, Oili Ovaskainen, Irene Lehtinen, Maija Kemppainen, Sara Heikkilä, Viivi Karttila, Jasmin Rantanen ja Tuija Sundberg.

LoPS YJ jäi ulos mitalipeleistä


Kolme somerolaispoikaa oli Loimaan Palloseuran yhteisjoukkueen mukana karsimassa pääsystä 17-vuotiaiden poikien Futsal-Liigan lopputurnaukseen. Karsintapelin kotikentälleen saanut FC Kangasala voitti LoPS YJ:n maalein 8–3 ja eteni helsinkiläisen FC Viikinkien, Keuruun Pallon sekä Vieska Futsalin ohella mitalipeleihin.

LoPS YJ somerolaisvahvistuksineen sijoittui alkulohko A:ssa toiseksi ja 21 liigajoukkueen vertailussa jaetulle viitossijalle. Somerolaispelaajista Jasper Joosela ja Sebastien Galuszka saivat Kangasalan pelissä tililleen syöttöpisteen. Somerolta mukana karsinnassa oli mukana myös runkosarjassa yksitoista maalia viimeistellyt Akseli Hakamäki .

n Naisten Futsal-Kolmosen

(Läntinen alue) päätöstaulukko:

Lieto 14 13 0 1 95- 21 39

SoVo 14 9 0 5 50- 47 27

______________________________

PaiHa 14 8 0 6 71- 43 24

PiPS/2 14 7 1 6 54- 48 22

RaiFu/2 14 6 1 7 48- 61 19

AFC Campus 14 6 0 8 56- 61 18

TuPy 14 5 1 8 59- 53 16

______________________________

LTU 14 0 1 13 23-122 1

Lieto ja SoVo nousevat Kakkoseen, LTU putoaa Neloseen.