Noita lähtövalmiina loitsimaan

0
Virve Kosonen rakensi noidalle huoneen pääsiäiseksi, kalusti sen, ompeli ja neuloi noidan vaatetuksen ja valmisti käpykakunkin, tosin askartelumassasta. Seinien sisällä on kaikki tarvittava tulevaisuuden ennustamiseen, kuten peili, kristallipallo, lisää kristallia aarrearkussa, sieniä, joista valmistaa taikalientä ja luuta lentämiseen.

Noita seisoo luuta vierellään. Nojatuolin selkänojan päällä nököttää koira. Pöllö tutkailee tikapuilla. Noita tarvitsee tikapuita päästääkseen kipuamaan ylös ja ottamaan loitsukirjansa hyllyltä. Seinällä vilkkuu lyhty.

Saavissa on sieniä ja myrkkymerkki varoituksena. Metsän antimista noita keittelee taikajuomaa. Arkussa loistavat kristalli ja noidan edessä kristallipallo, josta katsoa tulevaa. Takan reunustalla lepää kartasto, jota noita tutkailee löytääkseen oikeat lentoreitit. Pikku pöydillä on tulppaaneja ruukussa ja kakku tarjoiluastiassa.

Somerolainen Virve Kosonen on tehnyt miniatyyrihuoneen, kuin nukkekodin. Hänen käsistään erilaisia pikkuhuoneita on syntynyt useita. Erityisesti juhlapyhät saavat hänet askartelemaan, nyt pääsiäinen innoitti.

Noidan huoneeseen on itse tehty lähes kaikki huonekalut, vaatteet ja tarvikkeet. Kosonen on koonnut keraamisen takan ja pöydän. Noidan villatakin hän on neulonut. Tikkaiden materiaali on omenapuun oksia, käpykakku askartelumassaa.

– Noitanukkea en ole tehnyt, en kirstua enkä mattoa. Periaatteessa olisin voinut nekin väsätä itse. Niin ja helmikoira on tyttäreni Vilhelmiinan käsialaa joltain aiemmilta vuosilta, kertoilee Virve Kosonen.