Pöhinä jatkuu – aattona härän lakitus, vapunpäivänä tori ja kuorolaulua, piknik ja konsertti savipuistossa

0

Someron Kevätpöhinät jatkuvat vielä koko loppuviikon. Tarjouksia ja tapahtumia sisältävä viikko tarjoilee tänään perjantaina muun muassa Someron Säästöpankin fanttijahtia ja Esakalliolla tanssia, jossa tahtia antavat Sinitaivas sekä Antti Ahopelto .

Someron kaupunginkirjastossa kuullaan illalla Aerodynaamisen Jazz Kvartetin musisointia.

OP-maastojuoksucup kisataan Rankkulan kuntoradalla perjantai-iltana.

Viikonlopulla on tarjolla vappuista ohjelmaa. Härkäpatsaan lakitus on vappuaattona lauantaina 30.4. Someron torilla. Härkäpatsaalla on Someron Kulttuurin puheenjohtajan Olla-Riitta Mäkelän puhe ja musiikista vastaavat kanttori Olli Salomäenpää ja Someron Laulumiehet .

Parin vuoden tauon jälkeen Someron Laulumiehet pitää jälleen perinteisen Vappuaamupäivän tervehdyksen Kiiruun puistossa aamulla.

– Kuorolaulun lisäksi nostamme Suomen siniristilippumme Lippulaulun myötä salkoon. Juhlavan puheen tilaisuudessa pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus, kertoo Salomäenpää.

– Toivotamme kaikki kaupunkilaiset, kesäasukkaat, vieraat tai muuten paikkakunnalla olevat mukaan yhteiseen tapahtumaamme.

Vapunpäivänä sunnuntaina pidetään myös koko perheen Vapputori, jossa on mukana Sipi-Pelle , ponitalutusta, Forssan Seudun pelastuskoiria, kasvomaalari ja useita näytteilleasettajia. Kirkonmäen kuoro viihdyttää lauluesityksin.

Musiikkia on tarjolla 1.5. myös Kultelan Savipuistossa, jossa esiintyy Memphis Breakdown -yhtye. Kari Löfbergin organisoiman vappupäivän ilotteluun voi lähteä piknikille omien eväiden kera. Paikalla on nähtävänä myös hot road -harrasteautoja.

Kaikille avoin työväen vappujuhla on Kiiruun talossa sunnuntaina. Tervehdyssanat lausuu Someron työväenyhdistyksen puheenjohtaja Taina Ruuhilehto . Juhlapuheen pitää kansanedustaja Katja Taimela (sd.). Musiikista vastaa pariskunta Anne ja Pekka Leppälä .