Puolivälierät käyntiin

0
Lahjakkaat nuoret sovolaiset Rinor Karaqa (24) ja Vilho Ståhlström (14) lähtevät menestyksennälkäisinä pudotuspelikevääseen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal pelaa tulevana sunnuntaina seurahistoriansa 39:nnen Futsal-Liigan pudotuspelikamppailun. Kyseessä on tämän kevään puolivälierien avausottelu espoolaista Golden Futsal Teamia vastaan.

SoVon ja GFT:n välinen ottelusarja käynnistyy Somerolta ja se viedään päätökseen seuraavana viikonloppuna Espoossa. Välieriin jatkaa joukkueista se, joka pystyy voittamaan vastustajan kahdesti.

GFT nousi runkosarjan päätöskierroksella somerolaisjoukkueen edelle neljänneksi, mistä johtuen se saa keskinäiseen ottelusarjaan niin sanotun kotiedun, eli mahdollisen kolmannen kohtaamisen kotikentälleen.

Ennen tätä kevättä SoVolla on takanaan kahdeksan puolivälieräsarjaa, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt viisi. Yksittäisistä peleistä SoVo on näissä sarjoissa voittanut yhdeksän ja hävinnyt neljätoista.

SoVo ja GFT ovat kohdanneet pudotuspeleissä kahdesti, kummallakin kerralla pronssiottelussa, ja SoVo on voittanut molemmat yhteenotot.

Somerolaisjoukkueen kantavia voimia runkosarjakaudella olivat maalivahti Nevzat Mustafa , pohja- ja laitapelaajina esiintyneet Antti Korhonen ja Valmir Seferi sekä maaliahneet hyökkääjät Arber Istrefi ja Gezim Voca .

Kyseisen viisikon kontolle lankeaa tästä eteenpäinkin suuri vastuu niin hyökkäys- kuin puolustussuunnan onnistumisista. Yhtä lailla ratkaisevaksi saattaa kuitenkin nousta joukkueen kakkos- ja jopa kolmoskentällisten panos.

Eräs SoVon kokoonpanon mielenkiintoisista nimistä on usein Istrefin tai Vocan hyökkäyspaikalla vaihtokentällisessä pelaava Vilho Ståhlström , 19. Nuorukainen otti tuntumaa playoff-maailmaan jo viime keväänä, mutta todellista läpimurtoaan miesten liigaan hän on tehnyt kuluvan kauden aikana.

Ståhlström pelasi 17 runkosarjaottelua ja viimeisteli niissä seitsemän maalia. Hän sai tililleen myös kaksi maalisyöttöä ja plus-/miinustilastossa salolaispelaajan saldo (+9) oli SoVon kärkinoteerauksia.

– Pelivastuuta on tullut tällä kaudella lisää ja sen kautta itseluottamus on koko ajan kasvanut. Paljon on silti vielä tehtävä töitä taitotason kasvattamiseksi. Onneksi meillä on joukkueessa monia kokeneita huippupelaajia, joilta olen jo tähän mennessä saanut paljon hyviä oppeja, nuorten maajoukkueen vakiokasvoihin parilla viime kaudella lukeutunut Ståhlström kehuu seurakavereitaan.

Ståhlström oli kokoonpanossa myös siinä tammikuun vieraspelissä, jossa SoVo komean loppukirinsä turvin kukisti GFT:n tämän kotikentällä maalein 4–3.

– GFT on monine maajoukkuepelaajineen paha vastustaja. Olemme kuitenkin kauden aikana osoittaneet, että meillä on mahdollisuus sen voittamiseen.

– Meillä on sen verran hyvä joukkue, että kaiken osuessa kohdalleen pystymme tavoittelemaan jopa Suomen mestaruutta, Ståhlström uskoo.

Futsal-Liigan muissa puolivälierissä FC Kemi kohtaa Valkeakosken Mad Maxin, Jyväskylässä ovat vastakkain sikäläiset Kampuksen Dynamo ja Liikunnan Riemu ja Akaa Futsal ottaa mittaa Vieska Futsalista.