Renkaat kelin mukaan

0

Takatalvi iski alkuviikosta.

Vaikka talvirenkaiden käyttöpakko päättyi maaliskuun loppuun, on talvirenkaita edelleen mahdollista, ja Autonrengasliiton mukaan jopa suotavaa käyttää, olivatpa ne sitten nastattomat tai nastalliset.
Ennusteet povaavat harvinaisen kylmää keliä pääsiäisen tienoille saakka, joten on syytä harkita tarkkaan, minkälaisilla renkailla on lähdössä pääsiäisen aikaan liikenteeseen.
Lain mukaan niin nastallisia kuin nastattomiakin talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun aina, jos sää tai keli sitä edellyttää.
Nastarenkaiden käyttöedellytykset täyttyvät, jos alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioiden, esiintyy liukkautta tai sen uhkaa.
Vaikka laki sallii nastattomien talvirenkaiden käytön aina, Autorengasliitto ei sitä suosittele, sillä talvirenkailla ajettaessa vesiliirtoriski on märällä kelillä huomattavasti suurempi kuin kesärenkailla.
Hyvä nyrkkisääntö on se, että renkaat valitaan vuodenajan ja ennen kaikkea kelin mukaan.
Oikeiden ja hyväkuntoisten renkaiden lisäksi tien päälle tarvitaan oikea asenne. Hyvät renkaat ja sopiva vauhti ovat edullinen henkivakuutus.