Reseptilääkkeistä ja muista -kysymys ja vastaus

0

Pitäähän SomerOlla kahvila Olla.

Kahvittelija

Pitääkö vanhat perinteet hävittää. Hämeenportti on hämeenportti aina.

Ollako vai ei olla, no EI EI olla

Edellyttääkö demokratia, että lehteen laitetaan, miksi sinua ei valittu johonkin toimeen? Kai se riittää, että valitun vahvuudet kerrotaan, ei sinun heikkouksiasi.

Riittääkö

Somerolla pitäisi poliisin suorittaa rutkasti enemmän valvontaa. Rattijuoppoja tai muuten piittaamattomia näkyi pääsiäisenä ja näkyy kevään edetessä yhä enemmän teillä. Eikä ole huolenhäivää kiinni jäämisen suhteen, kun ei täällä kukaan vahdi. Pitääkö ensin sattua jotain, ennen kuin asiaan puututaan? Ymmärrän, että on kiire ja resurssipula. Mutta ehkä partio edes kerran päivässä satunnaiskäynnille loisi jotain ”pelottelua” toimintaan?

Yksityisetsivä

Väitetään että lääkkeiden hinnat on säädelty, eikä niissä voisi olla apteekkikohtaisia eroja. Ostin koiralle ilman reseptiä saatavaa ripulilääkettä Somerolta ja hinta oli 21,96 euroa. Kolme tuntia myöhemmin samana päivänä hain toisen paketin Salosta, koska Somerolla ei ollut kuin 1 paketti. Salossa saman paketin hinta oli 17,45 euroa. Eli nyt kyllä hieman ihmetyttää tuo väite. Olen huomannut myös monissa ihmisille suunnatuissa käsikauppa eli ilman reseptiä saatavissa hintaeroja joskus jopa huomattaviakin.

Dokumentti

Reseptilääkkeet ovat samanhintaisia kaikissa apteekeissa, sillä niiden hinnat määräytyvät valtioneuvoston lääketaksan mukaan. Itsehoitolääkkeiden hintoja apteekit ovat voineet halutessaan laskea 1.4.2022 alkaen. Vapaakaupan tuotteet kuten sidetarpeet, perusvoiteet, kosmetiikka ja ravintolisät ovat sen sijaan vapaasti hinnoiteltavia tuotteita. Koiran suolisto-oireiden hoitoon käytettävät valmisteet luetaan ravintolisiin. Näin ollen niiden hinnoissa voi esiintyä apteekkikohtaista vaihtelua.

Apteekkari Marja Mäkipää, Someron apteekki

Suomalainen puhumattomuuden kulttuuri on toisinaan pelastus. Monet perheet pääsevät näin yli ja eteenpäin, jatkavat elämäänsä. Miksi repiä haavoja auki ja vielä kääntää veistä haavassa – puida menneitä, tuskallisia asioita, jos tilanne on muuttunut paremmaksi? Hiljaisuus voi olla myös defenssi, kunhan vallitsee (sanaton) sopimus siitä, että asiasta ei keskustella mutta se on silti loppuunkäsitelty.

Uutta kohti

Sinulle joka karjut haukkuvalle koirallesi pihalla ja käsket tätä olemaan hiljaa: Oma huutosi on meille naapureille rutkasti epämiellyttävämpää kuunneltavaa.

Koira kuin omistaja

Sinulle joka olet valinnut elämäntyöksesi ihmisten kyttäämisen verhojen välistä: ”Hanki elämä”.

Anna kaikkien kukkia kukkia