Ruokavaan tulossa 60 myyjää

0
Poronoron herkkuja.

Kevät-Ruokava avautuu parin vuoden koronatauon jälkeen lauantaina. Mukana on 60 myyjää, jotka asettavat pöydilleen käsitöitä ja herkkuja. Mukana on ajankohtaan liittyen paljon myös askarreltuja pääsiäiskoristeita.
Ruokapuolelta löytyy monenlaisia leivonnaisia, kakkuja, pasteijoita, piirakoita ja muita sekä salaatteja, mausteita, marinoituja valkosipuleja, villiruokaa ja villiyrttejä, chilikastikkeita ja -suklaata sekä mämmiä.
Poronoro eli Hirvenojan tila tuo Somerolle muun muassa härkäpapua, makealupiinia, tyrnijalosteita sekä maa-artisokkaa tuoreena ja sipseinä ynnä hiutaleita sekä jauhoja.
– Meiltä tulee Somerolle vähän erilaisempia lähiluonnontuotteita, kuten voikukkamarmeladia eli ”vegehunajaa” ja kevättalven voimayrtin eli nokkosen siemeniä sekä kombuchaa ja kombuchaviljelmiä eli scobyksi kutsuttuja kombucha-kasvustoja. Lisäksi on muun muassa kukkamehuja, hilloja sekä sienituotteita, kertoo Päivi Sandelin Villikodosta.
Keskylän tilalta Paraisilta tulee luomutuotteita.
– Keskylän tila on tuottanut luomutuotteita Paraisilla aurinkoisilla etelärinteillä jo vuodesta 1982 lähtien. Uskomme, että voimme tuottaa asiakkaalle sellaisen elämyksen, joka vie takaisin lapsuuden kesiin, siihen kokemukseen kun kesän ensimmäinen mansikka kohtaa makuhermot. Markkinoille tuomme käsityönä tilamme omista marjoista ja hedelmistä tehtyjä mehutiivisteitä ja hilloja, myös täysin makeuttamattomia tuotteita, kertoo Jari Koskinen tilalta.
Lisäksi tarjolla on muun muassa käsin kudottuja ja ommeltuja nuken- ja Barbien vaatteita sekä lastenvaatteita, vauvantossuja ja myös huppupyyhkeitä sekä kylpytakkeja.
Tapahtumasta löytyy villasukkia, käsinmaalattuja tai uniikeista kankaista tai nahasta tehtyjä laukkuja, kukkaroita ja pussukoita sekä korviksia, klipsuttimia ja heijastavia tuotteita.
Tarjolla on myös käsityönä tehtyjä erilaisia sisustustuotteita ja kodintekstiilejä, kotimaisia kynttilöitä, ekopärekoreja, viskoja eli varrettomia luutia ja saunaharjoja, keramiikkaa, kuivakukka-asetelmia, lankakulhoja ja saippua-alustoja. Sekä mehiläistuotteita kuten kosmetiikkaa, käsintehtyjä luonnonsaippuoita ja pihkasalvaa sekä glittertatuointeja, kasvokimalteita ja kasvotimantteja.
Taputapu-niminen yritys tuo ekologisia pientekstiilejä, kuten kestovanulappuja, hiusturbaaneja, erilaisia siivous- ja tiskirättejä, matkapusseja palasaippuoille sekä muuta kotiin ja kauneudenhoitoon.
Käsityönharrastaja Kari Valtanen on valmistanut muun muassa eläinaiheisia voiveitsiä, pussinsulkijoita, kalansuomustusrautoja, kalapiikkejä, ruotopihtejä ja kahvimittoja.
Pääsiäisenviettoon löytyy muun myös itse valmistettuja pääsiäisnoitia, -asetelmia ja kransseja sekä risutöitä.
Menoa ja meininkiä messupäivään tuovat Someron Sykkeen lasten ja nuorten tanssiryhmät sekä Lounais-Hämeen musiikkiopiston viulunsoitto-oppilaat.
Ruokavassa on mukana myös yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa tai pitämässä arpajaisia, kuten Someron Omakotiyhdistys, Someron Yrittäjänaiset, Salon Muistiyhdistys ja Someron Seudun Näkövammaiset.

Kevät-Ruokava 9.4. monitoimitalolla