Somero-aiheista neulepaitaa suunnittelemaan

0
Kilpailussa riittää, että neuleesta on piirros. Yksityiskohdista voi olla myös lisäpiirroksia. Ohjeita ei tarvitse tehdä eikä lähettää. Opistolla niistä tehdään työohjeet ja testineulonta, joka tarkistetaan vielä tekijällä.


Kilpailuaikaa elokuulleNeulonta ja neuleiden suunnittelu omalle paikkakunnalle on nyt suuressa suosiossa. Taitoliitto on suunnitellut neulepaitoja keskisuurille kaupungeille ympäri Suomea. Suunnittelukilpailuja on järjestetty myös pienemmillä paikkakunnilla kuntien toimesta, ja nyt kilpailu järjestetään myös Somerolla.

Someron kaupunki ja Somero-opisto järjestävät Somero-aiheisen neulepaidan suunnittelukilpailun. Kilpailutöiden toivotaan kuvastavan Someroa ja somerolaisuutta.

Kilpailun tavoitteena on aktivoida somerolaiset ja muut asiasta kiinnostuneet neulojat suunnittelemaan neulepaitoja, jotka nostavat esiin Someron tunnusmerkillisiä piirteitä sekä tukevat somerolaista yhteisöllisyyttä.

– Idean taustan voi valita vapaasti esimerkiksi luonnosta tai rakennuksista, vinkkaa Somero-opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen .

Hän kannustaa etsimään somerolaista näkökulmaa neulepaitaan ja miettimään, millainen malli kuvaisi paikkakuntaa.

– Mielenkiintoista nähdä, mitä ihmiset keksivät ja millaisia näkökulmia löytävät.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kuvataideopettaja Tanja Holmberg , käsityöopettaja Heli Kaunisto , käsityön- ja kuvataiteen opettaja Piritta Kämi-Conway ja Someron kaupungin hallintojohtaja Hanna Saarni .

– Tuomarit eivät keskity neulomisen teknisiin juttuihin, vaan hakevat nimenomaan neulepaitaa, jossa on hyvä idea ja joka kuvastaa paikkakuntaa, toteaa Turkulainen.

Anne Turkulainen tekee voittajaneuleista työohjeet. Tehdään myös testineulonta ja tarkistetaan tekijältä, näinkö hän tarkoitti.

Neulepaidan tulee olla käsinneulottava. Pääasiassa siihen tulee käyttää luonnonmateriaaleja, mutta ei kokonaan; sekoitelankoja saa olla mukana.

Kilpailutyön mallin pitää olla ennen julkaisematon.

Kilpailutyöt tulee toimittaa Somero-opistolle asiakaspalvelusihteeri Santeri Aarniolle 25.8.2022 mennessä. Paketin päällä tulee olla nimimerkki, ja paketissa sisällä suunnittelija nimi, yhteystiedot ja tietysti kilpailutyö.

Kilpailutyö voi olla valmis neulottu neulepaita, kuva siitä tai piirros neuleesta. Jos lähettää piirroksen tai kuvan, niin mukana tulee olla piirros edestä ja takaa, ja yksityiskohdista selkeät lähipiirrokset tai kuvat.

Kolme parasta kilpailutyötä palkitaan lahjakortein somerolaisyrityksiin. Voittaja julkistetaan elokuun lopussa ja voittajatyön ohje julkaistaan Someron kaupungin verkkosivuilla.

– Hienoa, jos saamme mallin, jota innostutaan neulomaan ja jota nähdään ihmisten päällä. Ja että malli leviäisi eteenpäin neulottavaksi, toteaa Anne Turkulainen.

Lisätietoja kilvasta saa häneltä, suunnittelijaopettaja Anne Turkulaiselta Somero-opistolta.