SoPan C-tytöt Suomen kymppikärkeen

0

Teksti Juha Laakso

Läpi pitkän kauden edukseen esiintynyt Someron Pallon C-tyttöjen lentopallojoukkue päätti sarjapelinsä Kuortaneella järjestettyyn Suomen mestaruus -lopputurnaukseen.

Viime viikonlopun tapahtumaan oli seulottu valtakunnan kuusitoista parasta C-tyttöjoukkuetta, noin 130:sta yrittäjästä. SoPa oli mukana joukkueella, jonka pelaajista suurin osa jatkaa pelaamista tässä samassa ikäluokassa ensi kaudellakin, joten tämän kevään SM-finaalit olivat somerolaisille vasta hyvä välitavoite.

SoPan lopulliseksi sijoitukseksi tuli kymmenes, kun turnaus päättyi 0–2 tappioon sijoituspelissä (sijat 9.–10.) Oriveden Ponnistusta vastaan.

– Tulos on erinomainen, varsinkin kun jouduimme lähtemään SM-turnaukseen aika pahasti siipirikkoisena. Joukkueessa ei ollut montaa tervettä pelaajaa ja osittain senkin vuoksi pelimme jäivät tasoltaan aika kauas siitä parhaasta osaamisesta, mitä kauden aikana esitimme, SoPan C-tyttöjen päävalmentaja Janne Lehtonen totesi.

– Maksimisuorituksella olisimme saattaneet taistella sijoista kuusi-kahdeksan, mutta sen ylemmäs rahkeemme eivät vielä tässä vaiheessa olisi missään tapauksessa riittäneet. Saimme kuitenkin arvokasta oppia tulevaisuutta ajatellen ja pelaajamme näkivät läheltä, millä tasolla tämän ikäluokan parhaat joukkueet pelaavat, valmentaja jatkoi.

C-tyttöjen Suomen mestaruuden voitti SoPan kanssa samassa alkulohkossa finaaliturnauksessa pelannut Nurmon Jymy.

Vammalan Lentopallo saavutti hopeasijan ja helsinkiläinen PuMa-Volley oli kolmas. Someron lähialueiden joukkueista Salon Viestin ykkösjoukkue sijoittui seitsemänneksi ja alkulohkossa SoPalle taipunut Viestin toinen joukkue oli viidestoista.