Valtin voitto Hämeenlinnaan

0
Someron Keilaajien edustajista Valtin finaalissa menestyi parhaiten Timo Toivonen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa käytiin Valtin Somerolainen -keilakilpailun finaali. Mukana oli kuusitoista karsintakilpailun parasta heittäjää, joista puolet oli somerolaisia tai somerolaista keilaseuraa edustavia kilpailijoita.
Valtti-kisa oli jälleen monivaiheinen erikoiskilpailu, jonka ensimmäisessä osassa heitti yhdeksän keilaajaa.
Heistä jatkopaikan lunastivat Someron Keilaajien Risto Nikkanen (pisteet 1309) ja hämeenlinnalaista Juvel-Teamia edustava Olli Hirvonen (1287). Forssan Bowling Clubin somerolaiskeilaaja Miika Lavikainen (1259) oli erän neljäs ja SomKe:n Matti Lehtinen (1173) kahdeksas.
Kakkosvaiheeseen Nikkanen ja Hirvonen saivat seurakseen seitsemän karsintakilpailussa paremmin sijoittunutta kilpailijaa. Nykyisin salolaisseura Five Star Bowlingia edustava Jaakko Rantala latoi kuuteen heittosarjaansa 49 kaatoa ja kovan yhteistuloksen (1474) ilman tasoitushyvityksiä.
Rantala eteni kirkkaasti finaaliosioon ja sai sinne kumppaneikseen SomKe:n Timo Toivosen (1300), Hirvosen (1296) sekä lahtelaisseura Valtin Teemu Asplundin (1295).
SomKe:n Tero Mäkilän (1260), Immo Pulkkisen (1249), Nikkasen (1240), Harri Paikkarin (1226) ja Olli Lehtisen (1204) taival loppukilpailussa katkesi tähän vaiheeseen.

Toivoselle kolmossija

Finaali heitettiin kolmen kierroksen kilpailuna siten, että jokaisen sarjan jälkeen tuloslistan hännillä ollut keilaaja putosi jatkosta. Edellisellä kierroksella loistaneen Rantalan (195) finaalisuoritus jäi yhteen kierrokseen ja Toivonen (207+202=442) kuittasi nimiinsä kokonaiskilpailun kolmossijan.
Karsintakisasta viimeisten joukossa Valtin finaalitapahtumaan selviytynyt Olli Hirvonen kruunasi pitkän ja tuloksekkaan kilpailupäivänsä kolmeen hienoon heittosarjaan, joissa hän teki hulppeat 27 kaatoa. Hirvonen sai sarjaa kohden yhdentoista pisteen hyvityksen, mutta ilman sitäkin hän olisi vyörynyt Asplundia vastaan ylivoimaiseen voittoon.
Hirvosen voittopisteiksi kirjattiin 769 (”puhtaana” 736) ja Asplund kuittasi Valtin Somerolaisen kakkossijan pistemäärällä 646.
Tiistaina keilahallissa käynnistyi seuraavan valtakunnallisen erikoiskilpailun, ”Säästöpankkiturnauksen” karsintakilpailu. Toukokuun viimeisenä lauantaina heitettävään finaaliin seulotaan karsinnan kaksitoista parasta heittäjää.

Keilakilpailun parhaat: 1) Olli Hirvonen Juvel-Team, 2) Teemu Asplund Valtti, 3) Timo Toivonen SomKe, 4) Jaakko Rantala FSB, 5) Tero Mäkilä SomKe, 6) Immo Pulkkinen SomKe, 7) Risto Nikkanen SomKe, 8) Harri Paikkari SomKe, 9) Olli Lehtinen SomKe.