Ammattilaiskuoro Key Ensemble perjantaina Someron kirkossa

0
Key Ensemblen seitsemästä levystä useampi on voittanut palkintoja ja ansainnut myös kansainvälistä huomiota. Viime vuosina kuoro on myös julkaissut monipuolisesti erilaisia audiovisuaalisia sisältöjä omalla YouTube-kanavallaan.

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble esiintyyperjantai-iltana Visa Yrjölän johdolla Cathedral of Spring -konsertissa Someron kirkossa.
Kamarikuoro Key Ensemble lukeutuu harvoihin suomalaisiin ammattikuoroihin. Täyteläisestä ja vakuuttavasta soinnistaan kiitetty Key Ensemble yhdistää ohjelmistoa monipuolisesti ja luovasti renessanssista nykymusiikkiin. Kuoron kokoonpano vaihtelee tarpeesta ja tilanteesta riippuen pienyhtyeistä täysikokoiseen kamarikuoroon.
Kevätaiheisen konsertin nimikkoteos ja laajin teos Cathedral of Spring on tänä vuonna 50-vuotispäiväänsä viettävän Alex Freemanin sävellys vuodelta 2019. E. E. Cummingsin ja Robert Frostin teksteihin sävelletty teos saa Key Ensemblen toimesta Someron ja Turun ensiesityksensä. ”Kevään katedraalin” runot ovat maallisia rakkauden, kevään, luonnon ja leikin kuvauksia ja ylistyksiä, mutta Freeman on nimennyt teoksen osat messun viitekehyksen mukaisiksi saarnoineen ja Herran siunauksineen.
Konsertin toteuttaa Key Ensemble yhteistyössä Someron Kulttuurin ja Someron Seurakunnan kanssa.