Antintien kulttuurimiljöö tulisi säilyttää, ei tuhota

0
Antintien kuntoluokitus

Vastustamme jyrkästi Antintien laajennusta tämänhetkisten suunnitelmien mukaisessa laajuudessa, sillä se on tien kiinteistöjen omistajia kohtaan kohtuutonta ja muistuttaa Putinin toimintaa Ukrainassa.
Lisäksi tällainen toiminta on kaupungin kannalta epäedullista, sillä se antaa mahdollisille paikkakunnalta kiinteistön ostamista harkitseville viestin siitä, että on riskialtista ostaa Somerolta vanha kiinteistö kaupungin suhtautuessa niihin ja niiden omistajiin tällä tavoin.
Antintie on Someron harvoja 1950-luvun aikaisen asemakaavan mukaisessa asussa säilyneitä miljöitä. Kyseisestä syystä tie on esimerkiksi suosittu museoautojen ajoreitti kesäisin Härkätien museotietä ajaville. Sitä tulisi arvostaa ja suojella kulttuuri- ja matkailusyistäkin.
Tällaisenaan Antintien arvo tulisi vain nousemaan tulevaisuudessa.
Kaupungin suunnitelmien jälkeen osa kiinteistöistä menettäisi sijoitusarvoaankin niin paljon, että niiden omistajille koituisi kohtuuttomia taloudellisia menetyksiä. Lukuunottamatta sitä valtavaa aineettoman muisto- ja kulttuuriperinnön menetystä, minkä 50-luvun miljöön muuttaminen katumaastureiden laidunmaaksi aiheuttaisi.

Vanhaan Someron rakastuneet