Avoin päiväkoti on oiva paikka tutustua somerolaisiin ja Someroon

0
Johanna Korpela ja poikansa Eliam ja Aaron Korpela

Vanhemmat lapsineen ovat löytäneet tiensä jälleen Sepäntielle

Avoimen päiväkodin leikkikentällä haravoitiin talkoilla lehtiä pois alkuviikosta. Haravan varressa oli myös nelivuotias Eliam Korpela sekä äitinsä Johanna Korpela. Juuri kaksivuotissyntymäpäiväänsä juhlistaneesta Aaron Korpelasta saippuakuplien puhaltaminen oli mukavampaa. Hän katseli, miten tuuli vei kuplia yläilmoihin.

Johanna Korpela sanoo, että avoin päiväkoti on heidän perheelleen henkireikä.

– Lapset saavat seuraa muista lapsista ja vanhemmat toisista vanhemmista. Täällä on pojille aktiviteetteja. Jutustelemme äitien kanssa ja sovimme leikkitreffejä lapsille.

Korpelasta muualta muuttaneelle avoin päiväkoti on oiva tapa päästä sisälle paikkakuntaan ja verkostoitua.

– Täällä uusi somerolainen kuulee vinkkejä, esimerkiksi palveluista ja samalla tutustuu somerolaisiin ja Someroon, luettelee Johanna Korpela, joka muutti lasten ja miehensä kanssa Somerolle viime kesänä. Miestä työ vie kaupungista ja maasta toiseen.

Johanna Korpelasta Somero on juuri sopivankokoinen paketti.

– On lyhyt matka kaikkialle. Arki onnistuu kävellenkin. Pojille on katsottavaa, kun traktoreja hurruttaa raitilla. Rivitalonaapurit moikkaavat. Niin ei tapahtunut kerrostalossa Lahdessa.

– Kuukauden sisällä olemme päässeet siihen väkimäärän, joka kävi meillä avoimessa päiväkodissa ennen koronapandemiaa. Meillä on keskimäärin 25 kävijää yhtenä päivänä. Vanhemmat lapsineen ovat löytäneet jälleen tiensä tänne. Mukana on myös ukrainalaisia perheitä, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Jenny Linja.

Sepäntien avoimen päiväkodin kokoontumispäivät ovat maanantai, keskiviikko ja torstai. Paikka on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 9–13 ja keskiviikkoisin kello 12–15. Lisäksi siellä on kerhoja 2–4-vuotiaille lapsille. Tulevaa kautta varten kerhoihin tulee ilmoittautua ennakkoon jo keväällä.