Iida Salo päästää tunteita ulos näyttelemällä

0
Iida Salo solahti nopeasti Torron teatterilaisten joukkoon.

Somerolainen Iida Salo on mukana Torron Teatterin kesän näytelmässä Tiktaattor i. Hän esittää yhtä kylän lapsista.
– Minä olen pienessä sivuroolissa, minulla on pari repliikkiä. Suosittelen kylän naisia menemään Tinderiin ja opastan, miten sitä käytetään, kertoo 12-vuotias Iida Salo.
Hän paljastaa hieman Turkka Malin tekemän käsikirjoituksen juonta. Torrolaiset haluavat erota Tammelan kunnasta, päästä pois Tammelan ikeen alta. Kyläläisistä kunnallisverotus on liian korkea, eikä verorahoille saa vastinetta; ei edes keilahallia.
Virkamiehissä, kunnallispoliitikoissa ja ehdokkaissa riittää arvosteltavaa. Diktaattoriainestakin heistä löytyy. Torrolaiset ehdottavat jo maanpakoa. Kyläläiset eivät usko, että somerolaiset huolivat heidät kuntaansa.
– Isän Tunturi-mopokin pääsee estradille. Se on kunnanjohtajan menopelinä.
Iida Salo oli 7–9-vuotiaana mukana seurakunnan näytelmäkerhossa. Aiempina kesinä hän on haaveillut osallistuvansa kesäteatterin tekemiseen. Hänen kummitätinsä, torrolainen Jenni Stenman pyysi tyttöä mukaan. Hän on Torron Teatterin vakiokaartia.
– En tuntenut sieltä muita kuin Jennin. Lapset leikkivät hippaa harjoituksissa. Yhtäkkiä joku tökkäsi olkapäähän ja sanoi hippa. Tosi kivaa porukkaa, luonnehtii Joensuun koulun viidesluokkalainen.
Mikä siinä teatterissa oikein kiinnostaa?
– Näytteleminen on kivaa, porukka myös. Näytteleminen on luova tapa päästää tunteita ulos, pohtii Iida Salo.

 

Tiktaattori

esitetään Torron Teatterissa Keski-Pompun pihalla Tammelan kylässä Torrolla

ensi-ilta 3. kesäkuuta, esityksiä kuusi 3.–11.6.

käsikirjoitus Turkka Mali, ohjaus Tanja Thomsson, musiikki Mika ja Turkka Mali