Jääkiekko on monen asian summa

0
Aleksi Hovila nimeää

MM-jääkiekko saa Aleksi Hovilan taas television ääreen. Hän pyrkii katsomaan kaikki Suomen ottelut. Tämän tv-illan avaa Suomi–Norja kello 20.20.

– Vuodesta toiseen kärjessä ovat samat, vaikka Venäjä nyt puuttuu. Todellisia mahdollisuuksia ei viisikon ulkopuolella ole, kun siinä ovat Kanada, USA, Ruotsi, Suomi ja Tšekki.

– Vaikka viimeisen 20 vuoden aikana Slovakia voitti ja Sveitsi oli pari kertaa finaalissa ja Saksa olympiafinaalissa, niin en silti näe muita voittajia kuin nämä viisi, Hovila arvioi.

Omissa veikkauksissaan hän nostaa mestaruusehdokkaaksi Suomi-Ruotsi-Tšekki -kolmikon.

– Ruotsilla on kova porukka ja Kari Jalonen on saanut pelaamaan vuosia alamaissa olleen tšekin. Suomesta on Jukka Jalosen aikana on tullut ’konemainen’ menestysporukka, mutta muutama kompastuskivi silti saattaa tulla:

– Kotikisojen paine on yksi kova, joka pitää aina ottaa huomioon. Toisena se, että Suomi on ennakkosuosikkina, vaikka ennen on ollut altavastaajana, kuitenkin hallitsevana olympiavoittajana, plus kaksi kertaa viimeisen kahden vuoden aikana finaaleissa, joista toinen meni vielä maailmanmestaruuteen asti.

Mukaan Aleksi Hovila laskee valmistautumisen.

– 2019-porukka lyötiin aikaisessa vaiheessa lukkoon. Se ei ollut nimekäs paperilla, niin aikaisuus rauhoittaa. Nyt kokoonpano pidetään syystäkin auki, koska mukaan saatetaan saada supertähtiä, Barkovista ja Ahosta lähtien, jos ne ekalla kierroksella tippuvat.

– Toisesta syrjästä joukkue on levoton, kun sitä ei ole lyöty lukkoon. Se tuo epävarmuutta joukkueen sisälle, kun osa tippuu pois supertähtien edessä. Granlundin mukanaolo jo varmistui.

– Ja kun on menestystä tullut, ja runko on kuitenkin aika lailla sama, niin onko vatsa täysi? Onko sitä viimeistä voittamisen kiimaa? Nämä ovat uhkakuvia Suomen pelaamiselle.

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2022 alkavat Suomessa Helsingissä ja Tampereella tänään 13. päivä, ja päättyvät 29. toukokuuta. Otteluareenoja ovat Helsingin jäähalli ja Nokia Arena. Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti kilpailujen järjestelyihin monella tavalla.