Johannes Koromasta Sanomalehtimiesliiton kunniajäsen

0
Johannes Koroma oli tänä keväänä juhlapuhujana Eläkeliiton Varsinais-Suomen laskiaisjuhlassa Teeriharjulla.

Suomalainen Sanomalehtimiesliitto on kutsunut kunniajäsenekseen päätoimittaja, journalisti Johannes Koroman tunnustuksena monipuolisesta panoksesta liiton hyväksi muun muassa Uuden Päivän Rahaston puheenjohtajana sekä eri lehtien päätoimittajana.
Somero-lehteen kolumneja kirjoittava Johannes Koroma asuu osa-aikaisesti Somerolla.
Huolimatta Koroman monista yhteiskunnallisista ansioista hänet koetaan liiton piirissä ennen muuta journalistiksi.
– Koen todellakin olevani edelleen journalisti, joka oli viimeisen vuosikymmenen verran ”harhapoluilla” yhteiskunnan asioita hoitamassa. Journalismiani vahvistanee sekin, että olen ollut päätoimittajana Uudessa Suomessa, Kauppalehdessä ja Iltalehdessä, joka päätettiin perustaa US-hallitukselle tekemäni muistion ja ehdotuksen perusteella. Puhumattakaan nuoruuden journalistisista teoista Demarissa, Helsingin Sanomissa ynnä muualla. Ensimmäinen päätoimittajuuteni oli koulunuorisolle suunnatussa lehdessä Yliveto. Myöhemmin olin vielä lähes vuosikymmenen Talouselämä-lehden hallituksen puheenjohtaja.
Ajankohtaiseksi valinnan teki Uuden Suomen sivujen digitointi yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa. Uuden Päivän Rahaston rahoittama työ on nyt valmistunut ja edessä on sivujen avaaminen eli materiaalin hyödyntäminen toimittajille ja tutkijoille.
– Uuden Päivän Rahasto on perua 1920-luvulla ilmestyneen Iltalehden jäljelle jääneistä varoista. Jaamme avustuksia vuosittain runsaat 100 000 euroa erilaisiin tarkoituksiin, kertoo Koroma.